Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Gammeldags oksesteg i stegeso er den perfekte gæstemad, og så er stegen meget nem at lave.
Du skal selvfølgelig sætte noget tid af til det, men det meste af tiden passer kødet jo sig selv i ovnen.
Opskriften på oksesteg i stegeso er beregnet til seks personer som en hovedret. Forslag til tilbehør længere nede.
Opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso
Ingredienser
- 2 kilo oksetykkam - bundet med bomuldsgarn
- 2 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 stort løg
- 2 gulerødder
- 1 stor persillerod - eller to små
- 1 stykke knoldselleri
- 2 laurbærblade
- 6 deciliter kalvefond
Sådan gør du
- Find din stegeso eller Römertopf frem. Husk at sætte Römertopfen i bld inden brug!
- Hak løg, gulerødder og persillerod groft, og læg det i stegesoen. Det smager også godt med nogle stykker knoldselleri i.
- Brun kødet i lidt olie på en meget varm pande, så oksestegen får en god stegeskorpe. Krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Tag den af panden.
- Læg oksestegen ovenpå rodfrugterne, og hæld kalvefond ved. Kom også et par laurbærblade ved.
- Læg låget på, og stil stegesoen i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme. Giv nu din gammeldags oksesteg i stegeso tre timer i ovnen.
- Tag stegesoen ud, og læg oksestegen på et skærebræt uden at dække den til. Lad den hvile i 20 minutter mens du laver sovsen. Den også sagtens klare en halv time inden udskæring.
Næringsindhold
Sovs til oksesteg i stegeso
Sigt skyen over i en skål. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og kom to spiseskefulde hvedemel ved.
Pisk det rundt, og pisk derefter stegesky ved indtil du har den rette konsistens.
Du skal bruge ca. 4 deciliter stegesky.
Kom også et par teskefulde ribsgele i sammen med sovsekulør, og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik.
Servér gammeldags oksesteg i stegeso sammen med hvidløgsmos eller kartoffelmos og glaserede perleløg.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments