Opskrift på en god hvidløgsmos, der laves med kartofler og hvidløg, som koges møre. Derefter bages mosen i ovnen til den er gylden.
Hvidløgsmos er lækkert tilbehør til kød, og den er nem at lave. Mosen kan samtidig laves i forvejen, og bages inden servering.
Der er tale om en lækker kartoffelmos kogt med hvidløg.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hvidløgsmos
Hvidløgsmos (kartoffelmos med hvidløg)
Ingredienser
- 600 gram kartofler - til mos
- 4-5 fed hvidløg
- 1 deciliter mælk
- 50 gram smør
- salt og friskkværnet peber - gerne hvid peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
- Kom dem i en gryde med usaltet vand, så vander lige dækker.
- Hvidløgsfed pilles og snittes fint. Kommes ved kartoflerne.
- Kog op og lad nu kartofler og hvidløg koge møre - det tager cirka 20 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad det lige dampe af.
- Skær smør i tynde skiver, og kom det ved kartofler og hvidløg.
- Mos det sammen, eventuelt med et piskeris eller en kartoffelmoser.
- Spæd til med lidt mælk, hvor du cirka bruger en deciliter. Måske en smule mere.
- Smag din hvidløgsmos til med salt og hvid peber.
- Smør fire små skåle/ramekiner med smør, og fordel mosen.
- Bag hvidløgsmos ved 200 grader varmluft i 25 minutter, så den bliver lækker og gylden.
- Lad derefter mosen køle af nogle få minutter inden servering, da den er meget varm.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvidløgsmosen passer perfekt til blandt andet en mør okseculotte, oksehøjreb eller gammeldags oksesteg.
Se også disse opskrifter:
Anni
Tak for jeres gode opskrifter
Hvis man vil bage kartoffel/hvidløgsmosen i en større skål hvor det hele kan være, hvor længe skal den så bage.
På forhånd tak
Hilsen Anni