
Her får du en nem og lækker opskrift på grøntsagsmos. En sund mos, der bla. laves af kartofler, broccoli og blomkål. God som tilbehør til eks. frikadeller.
Grøntsagsmos er en mere farverig udgave af den klassiske kartoffelmos, og her får du virkelig mos med smag.
Jeg har lavet den med kartofler, broccoli, blomkål og gulerødder, og de passer perfekt sammen i en mos.
Mængden af de enkelte ingredienser behøver du ikke stå og veje af, men brug som du synes. Sådan nogenlunde lige meget af hver, så går det ikke helt galt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på grøntsagsmos
Ingredienser
- 250 gram kartofler skrællede
- 200 gram gulerødder skrællede
- 1 porre
- 0,5 broccoli
- 0,5 blomkål
- 50 gram smør
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde.
- En halv broccoli skæres i mindre stykker og det samme med en halv blomkål. Snittes i grove stykker, der kommes i gryden.
- Porre skæres i tynde skiver - husk at få renset porren grundigt for jord! Kommes i gryden.
- Tilsæt koldt vand så det netop dækker.
- Kog grøntsagerne indtil de helt møre - det tager typisk 15 minutter, måske nogle minutter mere. Koges under låg ved svag varme.
- Hæld vandet fra, og lad lige grøntsagerne dampe af.
- Tilsæt smør i tern og mos det godt. En grøntsagsmos må gerne være lidt rustik og jeg plejer blot at lave mosen med et piskeris.
- Smages til med salt og peber.
- Lige inden servering vendes finthakket persille i.
Næringsindhold
Prøv også den rigtige kartoffelmos.

Comments
No Comments