Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.
Sellerimos er en skøn og velsmagende mos lavet af knoldselleri.
Her koges tern af selleri møre i sødmælk, hvorefter det hele blendes til en let og lækker mos. Så simpel er den at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sellerimos
Ingredienser
- 1 lille knoldselleri - skrællet og skåret i mindre tern
- 4 deciliter sødmælk - måske lidt mere
- salt
Sådan gør du
- Knoldselleri skrælles og skæres i skiver. Skær derefter skiverne ud i mindre tern, se evt. fremgangsmåde i min video.
- Kom selleritern i gryde.
- Hæld sødmælk ved, så selleriternene næsten er dækket af mælk, men de behøver ikke være helt dækket til. Kom lidt salt ved.
- Kog nu selleri i mælken i ca. 40 minutter, så sellerien er helt mør.
- Hæld ca. halvdelen af mælken fra i en skål, så din sellerimos ikke bliver for tynd. Du kan altid tilsætte mere af mælken fra skålen, hvis det skulle ønskes.
- Med en stavblender blendes selleri og den resterende mælk nu til en jævn og fløjlsblød sellerimos. Smag til med salt og friskkvænet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den lækre sellerimos serveres straks, og den er god som tilbehør til både bøffer, stege og meget andet.
Se flere opskrifter:
Kartoffelmos - luftig mos med kartofler
Gulerodsmos - mos med gulerødder og kartoffel

Lise Sahl Jensen
Kan denne sellerimos laves dagen før?