Opskrift og guide til langtidsstegt oksebov, der tilberedes i en stegegryde. Okseboven brunes og braiseres i mørkt øl og kalvefond.
Til langtidsstegt oksebov til seks personer skal du bruge:
Ca. 1,2 kilo oksebov uden ben
2 teskefulde salt
4 teskefulde brun farin
2 teskefulde tørret timian
1 stor spiseskefuld smør til bruning
3 deciliter kalvefond
3 deciliter mørkt øl (evt. en Guinness)
20 sorte peberkorn
1 håndfuld frisk timian
3 laurbærblade
800 gram kartofler
600 gram gulerødder
-> SE OGSÅ opskrift på kartoffeltårn med brunet hvidløgssmør
Sådan laver du langtidsstegt oksebov i stegegryde:
- Det bedste er at forberede kødet dagen før. Dup oksebov tør med et stykke køkkenrulle, og massér derefter salt, brun farin og tørret timian godt ind i kødet. Læg stegen i en frysepose, og læg på køl i mindst 12 timer. Gerne 24.
- Brun smørret i en stegegryde ved høj varme, og brun okseboven grundigt. Den skal virkelig have noget stegeskorpe.
- Hæld så kalvefond og mørkt øl ved, og tilsæt også laurbærblade, peberkorn og rigeligt med frisk timian.
- Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseboven simre i gryden i små tre timer. Vend den gerne efter halvanden time.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Tilsvarende skæres gulerødderne i grove stykker. Begge deles kommes i gryden efter cirka to timer, og steges med den sidste times tid.
- Tag den langtidsstegte oksebov op af gryden, og lad den hvile på et skærebræt i 10-15 minutter.
- Fisk de kogte kartofler og gulerødder op, og anret på et fad. Kog sovsen op, og jævn den eventuelt med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Det er dog ikke sikkert det er nødvendigt.
Skær okseboven i skiver, og server sammen med sovs og de kogte kartofler og gulerødder. En god tomatsalat passer også godt til.
-> SE OGSÅ opskrift på mørbradfad med ris
Del dine ideer og tanker med os andre her: