Det her er en virkelig lækker opskrift på sellerisalat med spidskål, som også vendes med forårsløg og sprøde bacontern. Perfekt tilbehør til retter med kød.
Sellerisalat er en både mættende og indbydende salat, der passer perfekt til retter med kød. Eller nyd den som den er som hovedret, hvor den serveres sammen med et stykke nybagt brød.
Knoldselleri deler ofte vandene, hvor nogen elsker sellerien, mens andre virkelig afskyr den.
Med denne opskrift vil jeg dog vove påstanden om, at alle synes det smager super godt.
Opskriften er til fire personer.
-> SE OGSÅ hvordan du steger en culottesteg helt perfekt
Til denne skønne sellerisalat skal du bruge:
1 knoldselleri
1 lille spidskål
1 bundt forårsløg
200 gram bacon i tern
1 bundt persille
Salt og friskkværnet peber
Tørret timian
Olivenolie
-> SE OGSÅ opskrift på snoede italienske flutes
Sådan laver du sellerisalat med spidskål:
- Knoldselleri skrælles og det nemmeste er blot at skære siderne af med en skarp kniv. Skær derefter sellerien ud i mindre tern på cirka 1,5 gange 1,5 centimeter. Kom selleritern i en skål, og vend dem med lidt olivenolie, salt og tørret timian.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel selleritern på den ene halvdel af pladen.
- På den anden halvdel fordeles bacontern, hvorefter pladen stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og nu skal selleri og bacon have cirka 17-18 minutter.
- Spidskål snittes i tynde strimler og forårsløg i mundrette stykker.
- Varm en pande op og kom lidt olie på. Sauter nu forårsløg og spidskål i et par minutter ved en god varme, og kom lidt mere olie på undervejs. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og kom derefter indholdet i et serveringsfad.
- Kom ligeledes de færdigstegte selleritern og bacon ved.
- Persille hakkes fint og blandes sammen med resten. Vend sellerisalaten forsigtigt rundt og dryp eventuelt lidt mere olivenolie over.
-> SE OPSKRIFT på fondant kartofler - pommes fondant
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Sellerisalat med spidskål
Del dine ideer og tanker med os andre her: