Her får du min opskrift på selleri med parmaskinke. Knoldselleri i stænger, der omvikles med skinke, og nemt tilberedes i ovnen.
Selleri med parmaskinke er simpel og lækker tilbehør til de fleste retter med kød og kylling.
Med denne opskrift får du knoldselleri, der smager fremragende, og stængerne er også gode til dem, der ellers ikke er så vild med selleri.
Parmaskinke kan udskiftes med andre typer af skinke, herunder serrano skinke.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor den erstatter eks. kartofler.
Opskrift på selleri med parmaskinke
Selleri med parmaskinke
Ingredienser
- 8 stænger knoldselleri - skåret i ca. 3x3 cm.
- 8 skiver parmaskinke
- olivenolie
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Skær knoldselleri ud i stænger, der cirka er 3 x 3 centimeter i tykkelse.
- Læg en skive parmaskinke på skærebrættet, og derpå et stykke knoldselleri på tværs. Se evt. i videoen hvordan du gør.
- Dryp lidt olivenolie over, læg et par kviste frisk timian på, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rul stramt sammen og læg din selleri med parmaskinke i det ildfaste fad.
- Bag selleristængerne i ca. 25-30 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Selleri med parmaskinke serveres straks som tilbehør til kødretter og meget andet.
Se flere opskrifter med selleri her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: