• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hel selleri bagt i ovn i pakke med spidskål

Hel selleri bagt i ovn i pakke med spidskål

hel selleri bagt i ovn
Del gerne:
198
SHARES
FacebookMessenger198PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juli 2024 - Udgivet: 15. marts 2019

Se her hvordan du laver hel selleri i ovn. Knoldselleri bages i en pakke med blandt andet spidskål og timian, og er perfelt tilbehør til retter med kød.

Hel selleri er perfekt at bage i ovnen, hvor den skal have cirka halvanden time.

Her har jeg pakket knoldselleri ind i pakker sammen med blandt andet spidskål, og det giver altså sellerien en vidunderlig smag.

Samtidig bliver en hel selleri tryllet om til lækkert og super mørt tilbehør, ja næsten på højde med en mos. Dog stadig med lidt konsistens.

Og jo, når du skal spise den bagte knoldselleri, skal du også spise skrællen. Dels er den nu blevet super mør, men det er også her mange af vitaminerne gemmer sig. Så spis endelig det hele med.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Men hvor mange knoldselleri du skal bruge afhænger selvfølgelig af størrelsen på dem. Og hvad der ellers er af tilbehør.

Her har jeg lavet hvad der svarer til en halv knoldselleri til hver, og det er normalt nok. Men er du i tvivl, så laver du bare en mere.

Ingredienser til hel selleri i ovn

2 knoldselleri
1 lille spidskål
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
Frisk timian
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Læg et stykke sølvpapir ud på bordet i en størrelse, der er stor nok til at pakken en knoldselleri ind. Ovenpå lægges et tilsvarende stykke bagepapir.
  3. Skær roden af knoldsellerien, og vask sellerien grundigt. Den skal være så ren, at man kan spise det hele når den er bagt.
  4. Del hver selleri i fire kvarte.
  5. En hel selleri stilles på hvert stykke bagepapir/sølvpapir. Altså hvor de er sat sammen igen.
  6. Spidskålen snittes i en centimeter tykke skiver fra spidsen og ind, og fordeles rundt om de to knoldselleri. Du skal muligvis ikke bruge al spidskål, igen afhængig af størrelsen på kålen.
  7. Peberfrugt snittes i mindre stykker som ligeledes kommes ved. Pluk frisk timian og læg ved.
  8. Hvidløgsfed pilles og knuses med siden af kniven. Hakkes groft og kommes ved.
  9. Hæld en sjat olie over hver knoldselleri og grøntsager, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  10. Luk nu dine pakker med hel selleri sammen. Først foldes bagepapiret op og derefter sølvpapir yderst, så indholdet lukkes helt inde.
  11. Stilles i et ildfast fad og bages i cirka halvanden time. Stik en kødnål i for at mærke om knoldsellerien er mør, og giv dem ellers nogle minutter mere.

Servering

Hel selleri bagt i ovn serveres som tilbehør til mange forskellige slags retter, hvor du ellers ville have serveret kartofler. Jeg bruger den blandt andet til kalveculotte og flæskesteg.

Åbn pakkerne og stil dem på bordet, hvor man så kan tage stykker af knoldselleri og de øvrige bagte grøntsager i pakken.

Husk også at øse den vidunderlige sky med over.

Og som sagt er det meningen at man også spiser skrællen.

Mere mad med selleri: Se min opskrift på boller i selleri.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her