Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.
Sellerigryde er en skøn gryderet til aftensmad, som du blandt andet laver med tern af knoldselleri, svinemørbrad og frisk spinat.
Gryderetten er rimelig simpel at gå til, og den samlede arbejdstid er ca. en time.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.
Opskrift på sellerigryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset, skæres i tern
- smør til stegning
- 1 stort rødløg i tynde både
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter bouillon svampe - eller hønsebouillon
- 3 deciliter mælk
- 1 lille knoldselleri skåres i tern
- 1 citron
- 100 gram spinat frisk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Bed evt. din slagter om at gøre det. Skær derefter mørbraden i mindre tern. Se mere i min video med fremgangsmåde.
- Brun kødet godt af i lidt smør i en gryde, og krydr med salt og peber.
- Kom rødløg ved, og lad løget svitse med i minuts tid.
- Drys et par spiseskefulde hvedemel over kød og løg, og vend det rundt.
- Hæld varm bouillon ved, og jeg plejer at bruge en svampebouillon, som jeg laver af en terning bouillon og to deciliter kogende vand. Rør det rundt.
- Derefter tilsættes gradvist ca. 3 deciliter mælk, så sovsen får en passende konsistens. Lad den tykne. Måske skal der bruges lidt mindre eller mere mælk.
- Lad det koge op, og pres også saften af en halv citron i gryden, inden du tilsætter knoldselleri i tern.
- Rør rundt, læg låg på gryden og lad nu din sellerigryde simre i ca. 30 minutter, så både mørbrad og selleri er kogt mør.
- Tag låget af og rør rundt. Tilsæt derefter 100 gram frisk spinat til gryderetten, og lad spinaten falde sammen i retten. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Sellerigryde kan du servere sammen med kogte ris, og evt. en lækker salat.
Se flere opskrifter på nemme gryderetter:
Tina
I opskriften har i glemt et afsnit hvor knoldselleri kommer i retten…
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Tak for det, og jeg nåede lige at blive nervøs 🙂
Men det står i punkt 7.
Alt det bedste
Holger
Torben Petersen
Hej, Holger
Kan man tilsætte kartofler de sidste ti-tolv minutter af de tredive minutters kogetid i Sellerigryden !! ?
Det ville jo være perfekt med all-in-one, ikk' 😉
Mvh Torben