• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

sellerigryde
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 14. marts 2022

Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.

Sellerigryde er en skøn gryderet til aftensmad, som du blandt andet laver med tern af knoldselleri, svinemørbrad og frisk spinat.

Gryderetten er rimelig simpel at gå til, og den samlede arbejdstid er ca. en time.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere opskrifter på nemme gryderetter:

  • Bistrogryde
  • Mørbradgryde
  • Amagergryde

Opskrift på sellerigryde

sellerigryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

4.80 fra 5 stemmer
Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 335
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudset, skæres i tern
  • smør - til stegning
  • 1 stort rødløg - i tynde både
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl bouillon - svampe - eller hønsebouillon
  • 3 dl mælk
  • 1 lille knoldselleri - skåres i tern
  • 1 citron
  • 100 g spinat - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Bed evt. din slagter om at gøre det. Skær derefter mørbraden i mindre tern. Se mere i min video med fremgangsmåde.
  2. Brun kødet godt af i lidt smør i en gryde, og krydr med salt og peber.
  3. Kom rødløg ved, og lad løget svitse med i minuts tid.
  4. Drys et par spiseskefulde hvedemel over kød og løg, og vend det rundt.
  5. Hæld varm bouillon ved, og jeg plejer at bruge en svampebouillon, som jeg laver af en terning bouillon og to deciliter kogende vand. Rør det rundt.
  6. Derefter tilsættes gradvist ca. 3 deciliter mælk, så sovsen får en passende konsistens. Lad den tykne. Måske skal der bruges lidt mindre eller mere mælk.
  7. Lad det koge op, og pres også saften af en halv citron i gryden, inden du tilsætter knoldselleri i tern.
  8. Rør rundt, læg låg på gryden og lad nu din sellerigryde simre i ca. 30 minutter, så både mørbrad og selleri er kogt mør.
  9. Tag låget af og rør rundt. Tilsæt derefter 100 gram frisk spinat til gryderetten, og lad spinaten falde sammen i retten. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 335kcalKulhydrater: 28gProtein: 38gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 107mgNatrium: 1042mgKalium: 1411mgKostfibre: 5gSukker: 8gVitamin A: 2475IUVitamin C: 36mgCalcium: 210mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Sellerigryde kan du servere sammen med kogte ris, og evt. en lækker salat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben Petersen

    marts 23, 2022 at 9:02 pm

    Hej, Holger
    Kan man tilsætte kartofler de sidste ti-tolv minutter af de tredive minutters kogetid i Sellerigryden !! ?
    Det ville jo være perfekt med all-in-one, ikk' 😉
    Mvh Torben

    Svar
  2. Tina

    marts 14, 2022 at 7:52 pm

    I opskriften har i glemt et afsnit hvor knoldselleri kommer i retten…

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 15, 2022 at 6:08 am

      Hej Tina
      Tak for det, og jeg nåede lige at blive nervøs 🙂
      Men det står i punkt 7.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required