• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Selleripure - lækker pure af knoldselleri

Holger Rørby Madsen
En nem og lækker selleripure, der er lavet af knoldselleri. Kan serveres med fisk, oksekød og meget andet. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Tilbehør

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du en lækker selleripure. En nem opskrift på pure af knoldselleri, som du kan servere til retter med fisk, oksekød og meget andet.
  2. Opskrift på selleripure
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Fakta
4.41 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker selleripure. En nem opskrift på pure af knoldselleri, som du kan servere til retter med fisk, oksekød og meget andet.

Selleripure er lækkert og nemt tilbehør til mange retter, og den kan blandt andet serveres til dampet fisk, gode bøffer, koteletter og meget andet.

Pureen laves af knoldselleri, der skæres i tern og koges møre. Derefter blendes den til en let og luftig konsistens.

Tip: Har du en lille knoldselleri skal du tilsætte lidt mindre vand, da for for meget væske vil gøre selleripureen for tynd når den blendes. Mængden af smør kan justeres, og du kan sagtens bruge mere smør end angivet.

Opskrift på selleripure

4.4 fra 5 stemmer
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 knoldselleri - skåret i mindre tern
  • 2 fed hvidløg - grofthakket
  • 2 deciliter vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 50 gram smør - eller mere
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Knoldselleri skæres i skiver og skrællen skæres fra og kasseres. Skær skiverne i mindre tern, der kommes i en gryde sammen med hvidløg.
  • Tilsæt et par deciliter koldt vand sammen med en smuldret bouillonterning (grøntsagsbouillon). Vandet behøver ikke dække selleriternene. For meget vand giver en tyndere selleripure.
  • Læg låg på gryden og lad det koge op. Skru lidt ned og lad nu sellerien koge indtil den er helt mør. Det tager ca. 20 minutter.
  • Med en stavblender blendes indholdet til en lækker pure. Tilsæt smør og blend igen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Næringsindhold
Selleripure
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
1067
mg
46
%
Kalium
 
501
mg
14
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
313
IU
6
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
78
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Så er din selleripure klar til servering. Den er som sagt god til fisk, bøf og mange andre kødretter.

Fakta

Her er nogle fakta om knoldselleri:

  1. Knoldselleri er en grøntsag med en stærk smag og en fast konsistens.
  2. Den er u familie med pastinak og bladselleri.
  3. Knoldselleri stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet og er blevet dyrket i Europa siden antikken.
  4. Det er en lav-kalorie grøntsag med en høj mængde fiber og næringsstoffer, herunder C-vitamin og folat.
  5. Knoldselleri kan spises rå eller tilberedt i forskellige retter, eks. i suppe, salater, grøntsagsjuice eller som en snack med dip.
  6. Den har en række potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder at styrke fordøjelsen, sænke blodtrykket og fremme vægttab.

Se flere opskrifter:

Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

Ovnbagt knoldselleri med timian og olie (selleri i ovn)

Tarteletter med kylling og knoldselleri

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 33
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Pastavandet - derfor skal du ikke hælde det ud
Ugens vine: Fransk landvin til 59,- får 5 stjerner »

Populært indhold lige nu

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn

Fyldt spidskål med oksekød

billede med karrykoteletter i fad

Karrykoteletter i fad med ris - opskrift med billeder

billede med lasagnette

Lasagnette a la Knorr - den nemme opskrift

Billede resultat for stegt kylling i ovn

Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.4 fra 5 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!