Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.
Tarteletter med kylling og knoldselleri er en lækker variant af den klassiske høns i asparges (som du finder opskrift på længere nede).
Her koges en hel kylling, og kødet anvendes i den lækre stuvning sammen med små tern af knoldselleri.
Det er altså tarteletter, der smager himmelsk godt - og de kan naturligvis anvendes til både forret og som hovedret.
Opskrift på tarteletter med kylling
Tarteletter med kylling og knoldselleri
Ingredienser
Kylling
- 1,3 kilo kylling
- 2 løg - grofthakket
- 1 skive knoldselleri - i mindre tern
- 3 gulerødder - i mindre tern
- 1 potte timian
- 1 teskefuld Herbamare - eller 1 terning klar bouillon
- salt og peber - 20 sorte peberkorn
Øvrig fyld
- 250 gram knoldselleri - i små tern
- 150 gram bacon - i tern
- 1 potte persille
Stuvning
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter bouillon - fra den kogte kylling
- 1 deciliter fløde
- 1 citron - lidt saft fra citronen
Tarteletter
- 10 tarteletter - evt. de hjemmelavede tarteletter
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en stor gryde og fyld vand på, så det næsten dækker kyllingen. Kog vandet op og skum af.
- Tilsæt løg, knoldselleri, gulerødder, Herbamare (eller en bouillonterning), en lille håndfuld timian og 20 sorte peberkorn.
- Lad nu kyllingen koge mør under låg, og det tager ca. 75 minutter.
- Tag kyllingen op på et skærebræt og lad den køle af. Sigt bouillonen og kom den tilbage i gryden, hvor den koges ind til næsten det halve.
- I en anden gryde tilsættes et par spiseskefulde smør, som bruser af, hvorefter knoldselleri i små tern tilsættes. Steges ca. 4-5 minutter.
- Drys så et par spiseskefulde hvedemel over knoldselleriternene, og rør derefter gradvist den varme bouillon i. Slut af med lidt fløde for at gøre stuvningen til dine tarteletter med kylling mere cremet. Stuvningen skal hverken være for tyk eller tyk, og du kan sagtens tilsætte mere bouillon, hvis den stadig er for tyk.
- Lad stuvningen med selleri simre ca. 5 minutter.
- Bacontern steges sprøde på en pande.
- Tarteletter varmes ca. 5 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ovnen.
- Imens plukker du kødet fra den kogte kyllingen, og deler kødet i mindre og mundrette stykker. Kommes i stuvningen. Pluk både kødet fra bryst, overlår og underlår. Vend også lidt finthakket persille og timian i stuvningen.
- Fyld nu dine tarteletter med kylling og pynt lidt bacon og persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tarteletter med kylling og knoldselleri serveres straks, og du får 10 skønne tarteletter ud af opskriften.
Brug dem som forret - eller som en lækker hovedret til aftensmad, hvor hver nok sagtens kan spise 2-3 tarteletter.
Er der fyld i overskud, serveres det ved siden af i en lille skål.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: