Vegetariske tarteletter er lige så lækre, som dem vi kender med hønsekød. Her er fyldet smørristede champignoner og friske asparges.
Vegetariske tarteletter er en glimrende måde at inkludere vegetarer på, når menuen står på tarteletter.
Her kan man nemlig lave en vegetarversion af fyldet, som består af smørristede champignoner, grønne asparges og forårsløg.
En rigtig god kombination, der smages til med timian og rosmarin. Det hele vendes selvfølgelig i en kraftig, opbagt sovs.
Du kan eventuelt hælde lidt hvidvin eller sherry ned til champignonerne, når de er ristet, så smagen får mere kant.
Opskrift på vegetariske tarteletter
Ingredienser
- 250 gram champignoner i skiver eller både
- 0,5 bundt asparges grønne, i skiver
- 0,5 dåse hvide asparges
- 3 forårsløg i skiver
- 1 tsk timian eller 3 kviste
- 0,5 tsk rosmarin el. 1 kvist
- 20 gram smør
- 20 gram hvedemel
- 0,5 dl grøntsagsbouillon evt. inklusiv aspargesvand
- 1 dl piskefløde
- 12 tarteletter
- 2 spsk persille hakket
Sådan gør du
- Rens champignon og skære dem i store tern eller små både. Skær forårsløg i skiver og knæk den nederste del af de grønne asparges.
- Skær asparges i skiver og giv de grønne et hurtigt opkog i gryden. Lad dem dryppe af bagefter.
- Steg champignoner på panden i en klat smør sammen med timian og rosmarin. Når de er godt brunede, tilsætter du forårsløg og steger ca. tre-fire minutter.
- Lav en opbagt sovs: Smelt 20 gram smør, tilsæt 20 gram hvedemel og rør godt rundt. Lad det brænde lidt af, mens du pisker.
- Tilsæt nu lidt af grøntsagsbouillonen og aspargesvandet, pisk. Tilsæt piskefløden. Og til sidst hælder du resten af bouillonen i, til du synes, at saucen har en god, kraftig konsistens. Husk at piske, så den ikke brænder på.
- Smag til salt og peber. Hæld nu champignon, asparges og forårsløg ned i saucen, rør rundt. Giv stuvningen et par minutter, smag til og tilsæt eventuelt mere timian, salt og peber.
- Tarteletterne varmes op i en ovn, stuvningen hældes ned i dem og finthakket persille drysses over. Nu er dine vegetariske tarteletter klar til at blive serveret.
Næringsindhold
Tip
Du kan komme andre grøntsager i vegetariske tarteletter, for eksempel ærter, som skal i stuvningen et par minutter før servering.
Bruger du gulerødder, skal de hakkes i tern og blancheres med de grønne asparges, så de ikke bliver for sprøde i konsistensen.
Se andre gode opskrifter her:
Tarteletter med høns i asparges