Sådan laver du nemt hjemmelavede tarteletter af butterdej. Der anvendes frosne butterdejsplader, og jeg viser dig to måder at gøre det på.
Hjemmelavede tarteletter er hurtige at bage, og her viser jeg dig hvordan du gør. Ja, der er faktisk to måder, du nemt kan lave tarteletterne på.
Her er nemlig en fremgangsmåde på både en klassisk tartelet - og så de firkantede, som jeg også ynder at lave.
Og de selvfølgelig blandt andet gode til tarteletter med høns i asparges.
Opskrift på hjemmelavede tarteletter
Hjemmelavede tarteletter
Ingredienser
- 5 plader butterdej - fra frost
Sådan gør du
- Her skal du anvende frossen butterdej, som tøs op i cirka 10-15 minutter. Eller lav din egen butterdej.
- Når butterdejspladerne tages ud af fryseren, skilles de straks fra hinanden.
- Af hver plade kan du lave to almindelige tarteletter, som du laver ved at udstikke dem med et glas eller en udstikker, så den passer med formen. Så af 5 plader butterdej får du 10 hjemmelavede tarteletter.
- Du kan enten bruge en særlig tarteletform - eller blot anvende hullerne i en muffinsform. Sådan en med 12 huller.
- Klem forsigtigt butterdejen ned i formen, og prik med en gaffel.
- Klip en rund cirkel bagepapir ud, som lægges i tarteletten, fyld op med tørrede bønner eller lignende, og bag 7-8 minutter ved 200 grader varmluft midt i ovnen.
- Tag tarteletterne ud og hæld de tørrede bønner fra, og bag videre i 12-15 minutter indtil tarteletterne er færdige. Hold øje med dem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Firkantede tarteletter
Jeg laver dem også firkantede, da alle tarteletter jo ikke altid skal være runde, ens og kedelige.
Og de runde har vi jo set gennem mange årtier - nu skal det være anderledes.
Køb en pakke færdige plader af butterdej, og hver plade deler du i to stykker med en skarp kniv.
Husk at tø butterdejen op i et kvarters tid før brug, da pladerne ellers risikerer at knække.
Se i denne video hvordan du folder dine egne tarteletter af butterdej:
Buk kanterne ind mod midten, og saml dem til noget, der nærmest ligner en kasse med åbne sider - se i videoen hvordan.
Stil butterdejskasserne på en bageplade beklædt med bagepapir.
De hjemmelavede tarteletter skal nu bages midt i ovnen i cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.
Du skal ikke blive nervøs over, at kasserne falder helt sammen i starten i ovnen - de kommer stærkt tilbage.
De er færdige når de har fået en flot, mørkegylden farve. Pas på ikke at bage tarteletterne for længe!
Fordelen ved at folde butterdejen på denne måde er, at du får en flot og fyldig firkant.
Når tarteletterne er færdigbagte, skal de lige køle af.
Så tager du en skarp kniv, skærer den øverste top af, og udhuler helt forsigtigt de firkantede tarteletter.
Nu kan du så komme høns i asparges ned i tarteletterne, og de er klar til servering.
Jeg synes disse hjemmelavede tarteletter er langt mere elegante end de runde, som man kan købe alle steder i butikkerne.
Og så smager disse også bedre, da de ikke har den fede smag, som købe-tarteletterne ofte har.
Jytte Christensen
Hej🙂
Jeg vil gerne lave de gammel dags fuglereder med sukker på, men ingen idé om hvordan.
Vh Jytte
Jytte Dahl-Thorup
Hjemmelavede tarteletter, ja de firkantede-bare super nemme og ligner en nem vol-au-vent,så mange tak!
Sabina Leth Steensen
Hejsa,
Hvor stor er den tarteletform du bruger - der er mange størrelser og jeg ville gerne have den mest normale størrelse eller størrelsen derefter.
Så hvilken størrelse bruger du ?
Bruger dine opskrifter flittigt. 😊
Mvh Sabina
Pernille
Hvor længe kan tarteletterne holde sig ...jeg forestiller mig at lave dem dagen før de skal bruges og opbevare dem i en beholder eller en plastpose i skabet ..mon det går?
Vh Pernille
Holger Rørby Madsen
Hej Pernille
Kom de færdigbagte og afkølede tarteletter i en lufttæt beholder (evt. en kagedåse), og så kan de sagtens holde sig.
Det er hyggeligt at lave tarteletter selv - rigtig god fornøjelse.
Alt det bedste - og god påske
Holger
Marie
Tak for opskriften!
Kan jeg bruge ris til at fylde op med i stedet for bønner - vel at mærke uden at ødelægge risene? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Marie
Velbekomme. Ja, det kan du sagtens 🙂
Man kan også bruge salt.
De bedste hilsner
Holger