Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. Her lavet med en hel, kogt kylling, gulerødder, asparges og den er nem at lave.
Kyllingefrikasse er en af mine yndlingsopskrifter, og den minder mig altid om den gode, danske forårs- og sommermad.
Opskriften lyder måske lidt omfattende og besværlig, men den er faktisk rimelig nem at lave.
En hel kylling koges mør, og imens kan du blandt andet klargøre grøntsager og kartofler til kogning.
Derefter er det bare at lave den lyse sauce til din frikassé, komme fyldet i og så ellers nyde smagen af god, dansk mad.
For frikassé med kylling er rigtig sommermad, som alle kan lide.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse med kogt kylling og sprøde grøntsager
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 kylling ca. 1,3 kilo
- 2 liter vand
- 2 stk. bouillonterning høns
- 1 løg grofthakket
- 2 laurbærblade
- 2 gulerødder finthakkede
- 20 peberkorn
Frikasse
- 3 spiseskefulde smør
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 6 deciliter hønsebouillon fra den kogte kylling
- 1 deciliter fløde
- Lidt citronsaft friskpresset
Fyld
- 4 gulerødder i små tern
- 1 bundt grønne asparges i mundrette stykker
- 1 porre i tynde skiver
- 1 potte persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en stor gryde, og fyld to liter vand ved. Tilsæt også bouillonterninger, løg, laurbærblade, gulerødder og peberkorn.
- Læg låg på gryden, og lad nu kyllingen koge i cirka 50 minutter ved svag varme. Kyllingen koges mør.
- Tag forsigtigt den kogte kylling op og lad den køle lidt af, inden du piller kødet af kyllingen og skærer det i mundrette stykker. Det er meget nemt.
- Bouillonen sigtes fra, og de kogte løg m.v. kasseres, men gem bouillonen.
- Gør fyldet klar. Gulerødder skæres i mindre tern, asparges i ca. to centimeter tykke skiver, mens porren skæres i tynde skiver. Persille hakkes fint.
- Så laver vi kyllingefrikasse. Smelt smørret i en stor gryde og kom hvedemel ved. Pisk det sammen og lad det koge af.
- Tilsæt så gradvist den hjemmelavede hønsebouillon indtil du har den rette konsistens, som hverken er for tyk eller tynd. Det plejer at passe nogenlunde med seks deciliter bouillon.
- Kom så lidt fløde ved og lad det koge 2-3 minutter ved svag varme.
- Derefter kommes gulerodstern i og de koges med et par minutter. Tilsæt så porre og asparges sammen med persille. og lad det koge 2-3 minutter mere - afhængig af hvor meget bid du ønsker i grøntsagerne.
- Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Er din kyllingefrikasse blevet for tyk, tilsættes blot lidt mere bouillon.
Se også min opskrift på en lækker kalvefrikasse.
Skriv din mening - på forhånd tak.