Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Kyllingefrikasse er en af mine yndlingsopskrifter, og den minder mig altid om den gode, danske forårs- og sommermad.
Opskriften lyder måske lidt omfattende og besværlig, men den er faktisk rimelig nem at lave. Og der skal heller ikke bruges vanvittig mange ingredienser.
En hel kylling koges mør, og imens kan du blandt andet klargøre grøntsager og rosenkål. Derefter er det bare at lave den lyse sauce til din frikassé, komme fyldet i og så ellers nyde smagen af god, dansk mad.
Opskriften er beregnet til fire personer. Du kan se fremgangsmåde i min video.
Opskrift på kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Ingredienser
- 1 kylling - ca. 1,3 kilo
- 2 liter vand
- 2 stk. bouillonterning - høns
- 1 stort løg - grofthakket
- 2 laurbærblade
- 2 gulerødder - finthakkede
- 20 peberkorn
Frikasse
- 3 spiseskefulde smør
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 6 deciliter hønsebouillon - fra den kogte kylling
- 1,5 deciliter fløde
- Lidt citronsaft - friskpresset
Fyld
- 250 gram gulerødder - i mundrette stykker
- 0,5 knoldselleri - i mundrette stykker
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram rosenkål
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en stor gryde, og fyld to liter vand ved. Tilsæt også bouillonterninger, løg, laurbærblade, gulerødder og peberkorn.
- Læg låg på gryden, og lad nu kyllingen koge i cirka 50 minutter ved svag varme. Kyllingen koges mør.
- Tag forsigtigt den kogte kylling op og lad den køle lidt af, inden du piller kødet af kyllingen og skærer det i mundrette stykker. Det er meget nemt.
- Bouillonen sigtes fra, og de kogte løg m.v. kasseres, men gem bouillonen.
- Gør fyldet klar. Gulerødder og knoldselleri skæres i mundrette stykker, der koges i ca. 4-5 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra. Skær bunden af rosenkålene, og kog dem i ca. 6-7 minutter i vand med salt og lidt eddike.
- Så laver vi kyllingefrikasse. Smelt smørret i en stor gryde og kom hvedemel ved. Pisk det sammen og lad det bage af.
- Tilsæt så gradvist den hjemmelavede hønsebouillon indtil du har den rette konsistens, som hverken er for tyk eller tynd. Det plejer at passe nogenlunde med seks deciliter bouillon.
- Kom så lidt fløde ved og lad det koge 4-5 minutter ved svag varme. Justér evt. med mere bouillon. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Derefter kommes gulerødder, knoldselleri og kylling i, og det varmes med i et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kyllingefrikasse serveres straks. Anret gerne i dybe tallerkner eller skåle, og slut af med rosenkål og hakket persille. Se mere i videoen.
Frikasse med kylling kan sagtens fryses ned. Og resten af suppen kan anvendes til en hjemmelavet kyllingesuppe. Tilsæt blot nogle grøntsager samt kød- og melboller.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: