• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. april 2024 - Udgivet: 3. april 2024

Her får du min opskrift på torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé. Nemme og panerede fiskekrebinetter serveret med en grøn frikassé.

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé er en både nem og meget børnevenlig ret, hvor du faktisk kan få ungerne til at spise fisk.

Her får du panerede fiskekrebinetter, der jo er en mellemting mellem de klassiske krebinetter og fiskefrikadeller. Det er altså et hit.

Jeg laver dem gerne af torsk, men andre hvide fisk som kuller og kulmule kan også bruges. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på torskekrebinetter

torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé. Nemme og panerede fiskekrebinetter serveret med en grøn frikassé.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 369
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Torskekrebinetter
  • 600 g torsk - filet uden skind og ben
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp - gerne pankorasp
  • rapsolie
Grøntsagsfrikassé
  • 400 g gulerødder - i tynde skiver
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 5 dl mælk
  • 300 g rosenkål - i kvarte
  • 200 g grønne asparges - i mundrette stykker
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé starter du med at hakke 600 g torsk. Brug en blender eller gør det med en skarp kniv. Din fiskehandler kan også gøre det for dig - men farsen må gerne være lidt grov i det.
  2. Vend fiskefarsen med 2 spsk hvedemel og 1 tsk salt.
  3. Kom hvedemel i en dyb tallerken, pisk 2 æg sammen i en anden dyb tallerken, mens rasp hældes i en tredje.
  4. Del fiskefarsen i 4 lige store stykker, og form dem til fiskekrebinetter. Dyppes først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Jeg bruger gerne en pankorasp. Lægges til side.
  5. Skær 400 g gulerødder i tynde skiver og kog dem ca. 10 minutter i 2 dl vand tilsat 1 bouillonterning (grøntsag) og 5 dl mælk. Koges ved svag varme.
  6. Imens steges torskekrebinetterne i rigeligt med rapsolie på en varm pande. Start med en god varme og skru lidt ned når de har fået farve på begge sider. Stegetiden er ca. 5-6 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  7. Skær roden af 300 g rosenkål og del dem i kvarte. Kom dem ned til gulerødderne og lad de små kål koge med i ca. 3 minutter.
  8. Bræk roden af 200 g grønne asparges, og smid rodstykkerne ud. Resten af aspargesene skæres i mundrette stykker og kommes i gryden. Koges med i 2 minutter.
  9. Jævn din grøntsagsfrikassé med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  10. Hak 1 håndfuld persille persille og vend det meste af persillen i lige inden servering, men gem lidt til pynt.

Næringsindhold

Kalorier: 369kcalKulhydrater: 35gProtein: 39gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 161mgNatrium: 2401mgKalium: 1581mgKostfibre: 7gSukker: 14gVitamin A: 18115IUVitamin C: 78mgCalcium: 282mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De stegte torskekrebinetter serveres sammen med den lækre grøntsagsfrikassé, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Du skal også prøve mine populære opskrifter pandestegt fiskefilet, hjemmelavede fiskepinde og ovnbagt laks. God fornøjelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required