• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvefrikasse

Kalvefrikasse

kalvefrikasse
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
199
SHARES
FacebookMessenger199PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. oktober 2024 - Udgivet: 31. august 2021

Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.

Kalvefrikassé er en af de skønneste gryderetter, og retten er heldigvis nem at lave.

Den laves på kalvekød i tern, der først koges mør. Til sidst samles den lækre frikassé med grøntsager i den lyse sovs.

Hvad er frikassé?

Men hvad er en frikassé egentlig for noget?

Det er kort fortalt en ret med kød i tern, der laves i en hvid sovs med grønsager af forskellige slags.

I dette tilfælde en hvid sovs lavet på suppen fra kogningen af kødet.

Og når det er med kalvekød, ja så er der naturligvis tale om en kalvefrikassé.

Se også mine opskrifter på:

  • Kyllingefrikasse
  • Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
  • Mørbrad frikassé
  • Kalvekrebinetter med frikassé

Opskrift på kalvefrikasse

kalvefrikasse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvefrikasse

4.50 fra 2 stemmer
Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 312
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Til kogning af kalvekød
  • 500 g kalvekød - i tern - gerne kalveinderlår
  • 1,5 l boullion - høns eller grøntsag
  • 1 porretop - den grønne del, skåret i skiver
  • 2 gulerødder - i grove tern
  • 2 laurbærblade
  • 1 nip salt
  • 20 peberkorn
Grønsager
  • 2 porrer - i skiver på ca. 1 centimeter
  • 2 gulerødder - ca. 1 centimeter skrå skiver
  • 8 asparges - husk at knække bundstykket af
  • 3 dl ærter
Til frikasse
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4-5 dl suppe - fra kogning af kalvekødet
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med komme boullion i en gryde, kog det op og kom kødet i.
  2. Kom så de øvrige ingredienser fra punktet "kogning af kalvekød" i, og lad det koge op igen. Derefter skruer du ned for varmen, og lader retten simre i en halvanden times tid under låg. Du kan evt. skumme suppen, hvis det er nødvendigt.
  3. Imens damper du lige gulerødderne nogle minutter. De må gerne have lidt bid, så giv dem først fem minutter. Så kommer du porrerne ved, og damper yderligere 3-4 minutter. Til sidst kommer du ærter og asparges ved, og tager straks gryden af. De skal kun have få sekunder - du varmer jo det hele i sovsen til sidst!
  4. Når kødet er færdigt, tager du det op på en tallerken med en hulske. De kogte grøntsager fra gryden skal du ikke bruge, men supper sies over i en skål.
  5. Så gælder det sovsen til din kalvefrikasse. Kom smør i en gryde - ikke kasserolle, den er for lille - og når det er næsten brunt, kommer du melet ved. Pisk rundt, og hæld så gradvist suppen i. Det er svært at sige præcist hvor meget du skal bruge, men bliv ved indtil du synes sovsen har den rette tykkelse. Det er jo en smagssag. Lad sovsen koge igennem.
  6. Tilsæt så kødet og grøntsagerne, og det simre 4-5 minutter, så din kalvefrikasse varmes igennem.

Næringsindhold

Kalorier: 312kcalKulhydrater: 24gProtein: 32gFedt: 10gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 113mgNatrium: 395mgKalium: 942mgKostfibre: 6gSukker: 8gVitamin A: 11822IUVitamin C: 32mgCalcium: 80mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lige inden servering af kalvefrikassé vendes friskhakket persille i.

Derefter smages den lækre gryderet til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.

Server kalvefrikasséen med nye kartofler og kølig hvidvin. Det er en vidunderlig ret.

Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required