Vildtsauce laves med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød, og laves på den sky som du har grydestegt dit kød i.
Vildtsauce eller vildtsovs paser ikke kun godt til stegt fasan, hare eller råvildt, men i høj grad også til oksesteg og kalvefilet.
Opskriften her beskriver hvordan du laver sovsen fra bunden, men hvis du har fire deciliter stegesky fra tilberedningen, ja så kan du hoppe et godt stykke ned i opskriften.
Så behøver du nemlig ikke først koge din egen vildtfond, men blot samle sovsen.
Spring ned til opbagningen, hvor du smelter smør og kommer hvedemel i. Pisk og jævn din stegesky, kom fløde i, og giv den lidt madkulør.
Smag så din vildtsauce til med ribsgele, salt, peber og æbleeddike eller gastrik.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til vildtsauce
75 gram bacon i tern
1 halvt æble i små tern
1 finthakket rødløg
2 laubærblade
4 deciliter kraftig kalvefond
1 deciliter piskefløde
2 spiseskefulde økologisk smør
2 spiseskefulde mel
1 spiseskefuld ribsgele
1 spiseskefuld æbleeddike
Salt, friskkværnet peber og lidt madkulør
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden. Svits bacon, løg og æble - og tilsæt kalvefond og laurbær.
- Lad det stå og simre i 30 minutter under låg.
- Sigt så vildtfonden over i skål, og gør kasserollen ren.
- Smelt to spiseskefulde smør, og når det er brust af tilsætter du to spiseskefulde mel. Pisk med et piskeris i et par minutter.
- Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med piskefløden.
- Pisk så ribsgele og æbleeddike i, og lad det småsimre i fem minutter.
- Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt, friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.
Du kan selvfølgelig også give sovsen mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Vildtsauce
Stem her
( stemmer)
Marianne
Vildtsausen med ribsgele og bacon kunne godt være uden æbleeddiken, som jeg synes den blev for sur af, og baconterningerne gjorde den lidt for salt.
Guffeliguf.dk
Hej Marianne
Tak for tilbagemeldingen, og der kan være stor forskel på hvor saltet bacon er. Så det er vigtigt at smage sig frem. Også med hensyn til æbleeddiken 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Marianne
Det smager vildt godt.