• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Opskrift / Opskrift på vildtsauce med ribsgele og bacon
Opskrift på vildtsauce med ribsgele og bacon

Opskrift på vildtsauce med ribsgele og bacon

11. januar 2016 Madensverden.dk Kategori:Opskrift

132
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Vildtsauce laves med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød, og laves på den sky som du har grydestegt dit kød i.

Vildtsauce eller vildtsovs paser ikke kun godt til stegt fasan, hare eller råvildt, men i høj grad også til oksesteg og kalvefilet.

Opskriften her beskriver hvordan du laver sovsen fra bunden, men hvis du har fire deciliter stegesky fra tilberedningen, ja så kan du hoppe et godt stykke ned i opskriften.

Så behøver du nemlig ikke først koge din egen vildtfond, men blot samle sovsen.

Spring ned til opbagningen, hvor du smelter smør og kommer hvedemel i. Pisk og jævn din stegesky, kom fløde i, og giv den lidt madkulør.

Smag så din vildtsauce til med ribsgele, salt, peber og æbleeddike eller gastrik.

Du skal bruge – giver vildtsauce til fire personer:

75 gram bacon i tern
1 halvt æble i små tern
1 finthakket rødløg
2 laubærblade
4 deciliter kraftig kalvefond
1 deciliter piskefløde
2 spiseskefulde økologisk smør
2 spiseskefulde mel
1 spiseskefuld ribsgele
1 spiseskefuld æbleeddike
Salt, friskkværnet peber og lidt madkulør

Sådan laver du vildtsauce:

Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden. Svits bacon, løg og æble – og tilsæt kalvefond og laurbær.

Lad det stå og småsimre i 30 minutter under låg.

Sigt så vildtfonden over i skål, og gør kasserollen ren.

Smelt to spiseskefulde smør, og når det er brust af tilsætter du to spiseskefulde mel. Pisk med et piskeris i et par minutter.

Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med piskefløden.

Pisk så ribsgele og æbleeddike i, og lad det småsimre i fem minutter.

Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt, friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.

Du kan selvfølgelig også give sovsen mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket 🙂

Vildtsauce laves med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød. Foto: Guffeliguf.dk.

Vildtsauce laves med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød. Foto: Guffeliguf.dk.

 

Sending
User Review
0 (0 stemmer)
4

Emner:æbleeddike, gastrik, hvedemel, kalvefond, kogetid, laurbær, løg, ribsgele, sauce, smør, sovs, vildtsauce

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Æblesalat med tranebær og pinjekerner – og den bedste dressing
Italiensk hvedebrød bagt med olivenolie og Manitoba »

2 kommentarer

  1. Marianne 2. oktober 2016

    Vildtsausen med ribsgele og bacon kunne godt være uden æbleeddiken, som jeg synes den blev for sur af, og baconterningerne gjorde den lidt for salt.

  2. Guffeliguf.dk 2. oktober 2016

    Hej Marianne
    Tak for tilbagemeldingen, og der kan være stor forskel på hvor saltet bacon er. Så det er vigtigt at smage sig frem. Også med hensyn til æbleeddiken 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk.

Vælg hvordan du vil skrive din kommentar
  • Madens Verden
  • Facebook
  • Google
Login
Login

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (138)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (96)
  • Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn) (95)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

En dejlig hjertesalat med feldsalat, tomater og agurk, som dryppes med en hjemmelavet marinade med honning, olie og balsamico. Foto: Madensverden.dk.

Hjertesalat med feldsalat, tomater og agurk

Lækker guacamole med avocado, hvidløg og tabasco. Foto: Guffeliguf.dk.

Guacamole – opskrift med avocado og hvidløg

Salat med jordskokker, der er en salt med en god fylde. De knoldede jordskokker er med den fine nøddeagtige smag super god i salatskålen, hvor den snittes i helt tynde skiver. Gerne på et mandolinjern. Foto: Guffeliguf.dk.

Salat med jordskokker, spinat og spidskål

Her er det lækre stykker af torsk, der er dyppet i beignetdej, og derefter stegt i fritureolie. Det er en del af fish and chips. Foto: Guffeliguf.dk.

Beignetdej til fisk, løgringe og grøntsager

En dejlig og nem focaccia med timian, og den er altså ret let at bage. Brødet bages med friske timianblade og lidt flagesalt, hvilket giver et helt fantastisk madbrød. Foto: Guffeliguf.dk.

Nem focaccia med timian – italiensk madbrød

Nemme pebernødder til julen, men samtidig de bedste. Pebernødderne krydres godt, og dejen laves med lidt fløde, hvilket giver pebernødderne masser af smag og en sprød konsistens. Som pebernødder skal være. Foto: Guffeliguf.dk.

Nemme pebernødder til jul

Kogetider for blødkogte, smilende og hårdkogte æg: Hvor lang tid skal man koge et æg, før det er blødkogt eller hårdkogt? Her får du de rigtige tider, så dine æg altid bliver perfekte. Foto: Madensverden.dk.

Kogetider for blødkogte, smilende og hårdkogte æg

Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Her har jeg lavet den med tomat, skinke og hvidløg. Pyntet med basilikum. Foto: Madensverden.dk.

Bruschetta med parmaskinke, tomat og mozzarella

Pandestegte frikadeller er en hjørnesten i det danske køkken, og noget af det vi spiser allermest. Med denne opskrift får du disse 10 lækre frikadeller. Foto: Guffeliguf.dk.

Pandestegte frikadeller opskrift og stegetid

Brun sovs er noget, som de fleste holder af. Den serveres til en stribe danske kødretter. Foto: Guffeliguf.dk.

Sovs: Her er alle de bedste sovse og saucer

Frisk pasta er meget nem at lave selv. Durummel blandes med æg, olie og salt, og æltes godt sammen. Derefter kan pastaen strimles og koges, eller bruges til ravioli eller lasagne. Foto: Guffeliguf.dk.

Frisk pasta opskrift: Sådan laver du nemt din egen pasta

En gammel klassiker, men super dejlig mad: Lørdagskylling med paprika. Kyllingen parteres og krydres med paprika, inden den steges i et fad i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Lørdagskylling med paprika (kylling i ovn)

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok