Her er min bedste opskrift på en nem tyttebærsovs, der laves med tyttebær syltetøj, kalvefond og madlavningsfløde. Sovsen er god til vildt og oksekød.
Tyttebærsovs er en lækker og meget nem sovs, der blandt andet kan bruges til vildt og oksekød.
Sovsen kan tilberedes på få minutter, og den laves med tyttebær syltetøj.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til tyttebærsovs
1 deciliter kraftig kalvefond
3 deciliter madlavningsfløde
3 spiseskefulde tyttebær syltetøj
2 spiseskefulde gastrik
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med din kalvefond. Du kan eventuelt lave den ved at koge en deciliter vand op, og så tilsætte 3-4 spiseskefulde koncentreret kalvefond. Måske lidt mere. Som sagt skal din tyttebærsovs smage kraftigt af kalvefond.
- Kom så madlavningsfløde ved og lad det koge op og tykne lidt.
- Derefter tilsættes tyttebær i passende mængde. Jeg synes tre spiseskefulde er fint, men der kan sagtens tilsættes yderligere.
- Smag så din sovs med tyttebær til med lidt gastrik, salat og peber.
Den færdige tyttebærsovs kan serveres til mange retter med kød.
Den er selvfølgelig god til retter med vildt, men bestemt også til en bøf, gammeldags oksesteg eller blot til nemme kødboller.
Eller for den sags skyld til gammeldags frikadeller.
Comments
No Comments