• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Opskrift på madeira sauce lavet fra bunden

Holger Rørby Madsen
Hjemmelavet madeira sauce, der selvfølgelig laves på gode mængder af madeira, som er en hedvin produceret på øen Madeira. Deraf navnet. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Sovs

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på en madeira sauce, der laves helt fra bunden. Det er en nem sovs med rigelige mængder af hedvinen madeira.
  2. Ingredienser til madeira sauce
  3. Fremgangsmåde
  4. Servering
  5. Hvad er Madeira?
  6. Se opskriften i billeder

Her får du den bedste opskrift på en madeira sauce, der laves helt fra bunden. Det er en nem sovs med rigelige mængder af hedvinen madeira.

Madeira sauce er en helt klassisk sovs, der laves på en bund af madeira. Som navnet jo svagt antyder.

Sovsen er meget nem at lave, og den jævnes ganske let til sidst med indpisket koldt smør, og det er altså en klassesovs til mange retter med kød.

Fyldet i form af skalotteløg, hvidløg og gulerod skal blot blive i sovsen ved servering, for det tilfører endnu mere smag. Så lad være med at sigte din madeira sauce.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til madeira sauce

1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille gulerod
Et par kviste frisk timian
5 sorte peberkorn
3 deciliter madeira
2 deciliter rødvin
4 deciliter oksebouillon eller oksefond
30 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg og hvidløg pilles og hakkes fint. Guleroden snittes i helt små tern.
  2. Varm en lille og tykbundet gryde op og kom en god sjat olivenolie i. Sauter løg, hvidløg og gulerod i et par minutter ved middel varme uden det tager farve.
  3. Riv bladene af timiankvistene og kom dem ved sammen med peberkorn.
  4. Hæld så madeira ved og lad det koge ind til det halve.
  5. Tilsæt så rødvin og lad det igen halvere.
  6. Så kommes oksebouillon eller oksefond ved, og endnu en gang reduceres til cirka halv mængde. Nyd den dejlige duft i køkkenet.
  7. Når din madeira sauce er halveret tages gryden af komfuret, og koldt smør i tern piskes i. Smag til med salt og peber. En smule gastrik gør også underværker.

Se også mine opskrifter på:

Sauce bordelaise

Portvinssauce

Klassisk brun sovs

Servering

Den færdige madeira sauce serveres straks til alt fra kalvetournedos til culottesteg eller en langtidsstegt oksefilet.

Hvad er Madeira?

Hvis du undrer dig over madeira er for noget, så er svaret lige her.

Madeira er en hedvin, der bliver fremstillet på øen Madeira, der igen er en del af Portugal.

Madeiraen produceres i forskellige typer og kvaliteter, og der findes udgaver til både en aperitif eller som dessertvin. Vinen er fremragende i en sovs, men her skal du gå efter en nogenlunde tør udgave.

Noget af det der kendetegner en madeira er, at den faktisk kan holde sig i lang tid efter at flasken er åbnet.

Det skyldes blandt andet, at man opvarmer vinen til op til 60 grader

Madeira er også et yndet turistmål, og her kan du jo så passende selv stifte bekendtskab med vinproduktionen på tætteste hold.

Se opskriften i billeder

billederesultat for kogning af madeira sauce
Bunden i en madeira sauce laves med finthakket løg, hvidløg og gulerod, der sauteres i en gryde med lidt olivenolie. Foto: Madensverden.dk.
Din vurdering
  • Madeira sauce
Sending
Stem her
5 (1 stemme)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 92
  • 23
  • 4
  • 4
  • 0
  • 3
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« 3 forskellige og nemme morgenboller af samme dej
Kanelsukker »

Populært indhold lige nu

Rengøring af emhætte

Rengøring af emhætte både indvendigt og filtre

billede til braiseret kylling

Braiseret kylling på 30 minutter (kyllingebryst)

bedstefars skæg

Bedstefars skæg - opskrift på kage med bagt marengs

billederesultat for cowboygryde

Cowboygryde - populær gryderet med bacon og pølser

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!