Sovs med portvin er lækker sovs til blandt andet en god bøf, og i denne opskrift har jeg brugt kalvefond og fløde.
Jævn sovsen med en smule Maizena.
Sovs med portvin tager fem minutter at lave, og er derfor perfekt at kokkerere mens stegt kød hviler.
Jeg har anvendt en god kalvefond i sovsen, men hvis du har en deciliter kraftig sky fra stegning af kød, ja så skal du selvfølgelig bare bruge den i stedet.
Servér eventuelt portvinssovsen til porchette i gasgrill med ovnbagte kartofler.
Du skal bruge - portvinssauce til 4 personer:
2 spiseskefulde god balsamico
2 spiseskefulde olivenolie
1 deciliter kalvefond
1 deciliter god portvin (bedre portvin = bedre sovs)
1 deciliter fløde
Salt, rørsukker og friskkværnet peber
Jeg har anvendt en god kalvefond i sovsen, men hvis du har en deciliter kraftig sky fra stegning af kød, ja så skal du selvfølgelig bare bruge den i stedet.
Sådan laver du sovs med portvin:
- Find en tykbundet kasserolle frem, og skru varmen op på en jævn styrke. Kom olie og balsamico i gryden, og lad det lige kort svitse.
- Kom så kalvefond og portvin i, og lad det koge op.
- Tilsæt så fløden, og lad sovsen koge op igen.
- Jævn med lidt Maizena udrørt i koldt vand - pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den vil tykne lidt mere under indkogningen.
- Skru ned på lavt blus, og lad sovsen simre en 4 minutters tid. Smag din sovs med portvin til med salt, lidt rørsukker og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også give den en skefuld hjemmelavet gastrik.
Sovs med portvin er lækker sovs til blandt andet en god bøf, og i denne opskrift har jeg brugt kalvefond og fløde. Jævn sovsen med en smule Maizena. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her