Her er den bedste opskrift på sovs med portvin. En lækker portvinssovs, der er nem at lave, og som kan serveres til mange slags kød.
Sovs med portvin tager fem minutter at lave, og er derfor perfekt at tilberede mens stegt kød hviler.
Jeg har anvendt en god kalvefond i sovsen, men hvis du har en deciliter kraftig sky fra stegning af kød, ja så skal du selvfølgelig bare bruge den i stedet.
Og det giver en god bund i din portvinssovs.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sovs med portvin
Sovs med portvin - sådan laver du nemt en portvinssovs
Ingredienser
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 deciliter kalvefond
- 1 deciliter portvin - bedre portvin = bedre sovs
- 1 deciliter fløde
- 1 teske sukker - gerne rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en tykbundet kasserolle frem, og skru varmen op på en jævn styrke. Kom olie og balsamico i gryden, og lad det lige kort svitse.
- Kom så kalvefond og portvin i, og lad det koge op.
- Tilsæt så fløden, og lad igen din sovs med portvin koge op.
- Jævn din portvinssovs med lidt Maizena udrørt i koldt vand - pas på sovsen ikke bliver for tyk, da den vil tykne lidt mere under indkogningen.
- Skru ned på lavt blus, og lad sovsen simre en 4 minutters tid. Smag din sauce med portvin til med salt, lidt rørsukker og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også give den en skefuld hjemmelavet gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
I stedet for Maizena, kan du også jævne din portvinssovs med smør.
Her tages den varme sovs med portvin af kogepladen, hvorefter du pisker ca. 50 gram koldt smør i små tern i.
Pisk indtil sovsen er blank og servér straks.
Se også disse opskrifter på god sovs:
Del dine ideer og tanker med os andre her: