• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Tournedos af kalvemørbrad

Tournedos af kalvemørbrad

billederesultat for tournedos af kalvemørbrad
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 7. januar 2022

Min opskrift på tournedos af kalvemørbrad. En klassisk bøf med mørbrad omviklet med bacon, og her ses hvordan du steger en tournedos perfekt.

Tournedos af kalvemørbrad er en af de allerbedste bøffer, og så er den nem at lave.

Bøffen udskæres af et stykke afpudset kalvemørbrad, og det vigtige ved en tournedos er, at du ikke steger kødet for længe, da det hurtigt bliver både tørt og trist.

Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Opskrift på tournedos af kalvemørbrad

billederesultat for tournedos af kalvemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tournedos af kalvemørbrad

4.91 fra 10 stemmer
Min opskrift på tournedos af kalvemørbrad. En klassisk bøf med mørbrad omviklet med bacon, og her ses hvordan du steger en tournedos perfekt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kalvemørbrad - afpudset, skåret i tykke skiver
  • 4 skiver bacon
  • smør - til stegning
  • 3 fed hvidløg - knuste
  • rosmarin - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds kalvemørbrad for fedt og sølvsene. Du skal have rent kød tilbage - intet andet. Du kan selvfølgelig bede slagteren om det, men det er ret nemt at gøre selv.
  2. Vikl et stykke bacon om bøffen, og hæft den fast med en tandstikker. Eller bind et stykke bomuldssnor om den og bind den fast. Se evt. i videoen hvordan du gør det.
  3. Smelt en klat smør på en varm pande, og brun din kalvetournedos på begge sider når smørret er blevet nøddebrunt.
  4. Kom en klat smør mere på panden, og tilsæt knuste hvidløgsfed og rosmarin. Øs stegesky op på bøfferne.
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg så dine tournedos færdige i ovnen ved 200 grader varmluft. Her skal de have 8-10 minutter - afhængig af hvor rødt eller gennemstegt du ønsker kødet. Ønskes rødt kød er stegetiden endnu kortere.

Næringsindhold

Kalorier: 175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad din tournedos af kalvemørbrad hvile i mindst fem minutter inden servering.

Du kan selvfølgelig sagtens krydre den med stærkere grillkrydderier, men jeg synes det er synd at anvende andet end salt og peber.

På den måde fremhæver du smagen af det fine kalvekød.

Du kan anrette tournedosen med hasselback kartofler, whiskysauce og dampede ærter.

Se også mine opskrifter på:

Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

Helstegt oksemørbrad

Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required