Min opskrift på tournedos af kalvemørbrad. En klassisk bøf med mørbrad omviklet med bacon, og her ses hvordan du steger en tournedos perfekt.
Tournedos af kalvemørbrad er en af de allerbedste bøffer, og så er den nem at lave.
Bøffen udskæres af et stykke afpudset kalvemørbrad, og det vigtige ved en tournedos er, at du ikke steger kødet for længe, da det hurtigt bliver både tørt og trist.
Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.
Opskrift på tournedos af kalvemørbrad
Ingredienser
- 800 gram kalvemørbrad afpudset, skåret i tykke skiver
- 4 skiver bacon
- smør til stegning
- 3 fed hvidløg knuste
- rosmarin hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds kalvemørbrad for fedt og sølvsene. Du skal have rent kød tilbage - intet andet. Du kan selvfølgelig bede slagteren om det, men det er ret nemt at gøre selv.
- Vikl et stykke bacon om bøffen, og hæft den fast med en tandstikker. Eller bind et stykke bomuldssnor om den og bind den fast. Se evt. i videoen hvordan du gør det.
- Smelt en klat smør på en varm pande, og brun din kalvetournedos på begge sider når smørret er blevet nøddebrunt.
- Kom en klat smør mere på panden, og tilsæt knuste hvidløgsfed og rosmarin. Øs stegesky op på bøfferne.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg så dine tournedos færdige i ovnen ved 200 grader varmluft. Her skal de have 8-10 minutter - afhængig af hvor rødt eller gennemstegt du ønsker kødet. Ønskes rødt kød er stegetiden endnu kortere.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Lad din tournedos af kalvemørbrad hvile i mindst fem minutter inden servering.
Du kan selvfølgelig sagtens krydre den med stærkere grillkrydderier, men jeg synes det er synd at anvende andet end salt og peber.
På den måde fremhæver du smagen af det fine kalvekød.
Du kan anrette tournedosen med hasselback kartofler, whiskysauce og dampede ærter.
Se også mine opskrifter på:
Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)
Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur
Comments
No Comments