Svamperagout med mørbrad er en virkelig lækker og nem gryderet. Lavet med champignon eller andre svampe, der steges med svinemørbrad. Her er min opskrift.
Svamperagout med mørbrad lyder som en rigtig efterårsret, hvor du sidder inde og nyder den skønne gryderet, mens vinden rusker uden for og regnen siler ned.
Og jo. Sådan en gryderet med svampe er lækker når det begynder at blive køligt uden for, men den kan altså nydes året rundt.
Du kan sagtens blot lave din svamperagout med almindelig champignon, men den er også god med andre slags svampe, herunder østershatte, eller for den sags skyld kantareller,
Tilbehør er gerne kogte ris, men den er også god med en hjemmelavet kartoffelmos.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på svamperagout med mørbrad
Ingredienser
- 250 gram champignon - eller andre svampe
- 1 løg - stort
- 3 fed hvidløg
- 1 svinemørbrad
- frisk timian
- 2 tsk sennep
- 2 dl fond - gerne svampefond
- 1 tsk ribsgele
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 potte persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Champignon børstes rene for jord, og snittes derefter i kvarte. Små champignoner deles i halve.
- Løg hakkes groft og hvidløgsfed skæres i tynde skiver.
- Svinemørbrad klargøres, hvor du skærer fedt og sølvsene fra. Skær derefter mørbraden i grove tern.
- Varm en stegegryde op og svits først champignon ved en god varme i et par minutter.
- Tilsæt så løg og hvidløg og lad det svitse et minut mere. Tages op og lægges til side.
- Kom en god klat smør og en god sjat olie i stegegryden, og giv mørbradstykkerne en god stegeskorpe. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom champignon, løg og hvidløg tilbage i gryden, og tilsæt også timian (spar ikke på den), sennep, ribsgele og fond. Bedst er en god svampefond, men en almindelig bouillon kan også gøre det.
- Lad det koge op, skru ned, læg låget på og lad nu din svamperagout med mørbrad simre i en time.
- Så tilsættes madlavningsfløde, og nu cremes saucen lidt ind uden låg på gryden.
- Snit persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Svamperagout med mørbrad serveres straks samme med kogte ris og gerne denne lækre salat med spidskål og bacon.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments