Svampeflødesauce er en nem sovs med blandt andet kantareller og champignon. Den lækre sovs passer perfekt til oksekød som bøffer og oksestege.
Opskriften på svampeflødesauce er beregnet til fire personer.
Ingredienser til svampeflødesauce
1 lille løg
2 fed hvidløg
150 gram kantareller
200 gram champignon
1 æble
2 deciliter hvidvin
1 deciliter bouillon eller fond (evt. kyllingbouillon)
Persille
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløgsfed hakkes fint, mens kantareller og champignon børstes fri for jord (må ikke skylles under vandhanen), og skæres i mindre stykker.
- Varm en pande op ved god varme, og sauter kantareller og champignon i et par minutter, så de bliver brunet godt af.
- Kom løg og hvidløg på og sauter et minut mere, hvor du hele tiden vender det rundt.
- Kom hvidvin på panden og lad hvidvinen koge ind til cirka den halve mængde.
- Kom bouillon på og kog igen lidt ind.
- Tilsæt derefter fløde til din svampeflødesauce, og du skal bruge cirka en kvart liter fløde. Skru lidt ned for varmen, og lad saucen creme lidt ind. Du kan også tilsætte mere fløde, hvis du ønsker en lidt større mængde sauce.
- Skær æblet i tern og kom i den færdige svampeflødesauce, som du også lige smager til med salt og friskkværnet peber.
Svampeflødesauce er fremragende til en god bøf eller oksestege.
Kantareller kan erstattes med andre svampe, herunder østershatte.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments