Svampeflødesauce er en nem sovs med blandt andet kantareller og champignon. Den lækre sovs passer perfekt til oksekød som bøffer og oksestege.
Sådan laver du en lækker svampeflødesauce med æble, der passer perfekt til mange kødretter.
Brug den til en god bøf, culottesteg og mange andre retter, og ønskes en lidt mere fedtfattig version kan du erstatte piskefløde med en mere mager madlavningsfløde.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på svampeflødesauce
Svampeflødesauce
Ingredienser
- 1 lille løg - hakkes fint
- 2 fed hvidløg - hakkes fint
- 150 gram kantareller - deles i mindre stykker
- 200 gram champignon - deles i mindre stykker
- 1 æble - i små tern
- 2 deciliter hvidvin
- 1 deciliter hønsebouillon
- 2,5 deciliter fløde
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
Sådan gør du
- Løg og hvidløgsfed hakkes fint, mens kantareller og champignon børstes fri for jord (må ikke skylles under vandhanen), og skæres i mindre stykker.
- Varm en pande op ved god varme, og sauter kantareller og champignon i et par minutter, så de bliver brunet godt af.
- Kom løg og hvidløg på og sauter et minut mere, hvor du hele tiden vender det rundt. Tilsæt evt. en lille sjat olie.
- Kom hvidvin på panden og lad hvidvinen koge ind til cirka den halve mængde.
- Kom bouillon på og kog igen lidt ind.
- Tilsæt derefter fløde til din svampeflødesauce, og du skal bruge cirka en kvart liter fløde. Skru lidt ned for varmen, og lad saucen creme lidt ind. Du kan også tilsætte mere fløde, hvis du ønsker en lidt større mængde sauce.
- Skær æblet i tern og kom i den færdige svampeflødesauce, som du også lige smager til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Svampeflødesauce er fremragende til en god bøf eller oksestege.
Kantareller kan erstattes med andre svampe, herunder østershatte.
Se også mine opskrifter på:
Helle Ehlers Sonne
Superlækker smovsesovs til kongebøf 😋
Du har glemt at skrive piskefløde på under ingredienser 🤓 øv, at jeg kan ikke printe opskriften, selvom jeg er MV-abonnent
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tak for det - og så er den rettet til og opdateret, så den kan printes 🙂
Alt det bedste - og rigtig godt nytår
Holger