Her får du min opskrift på en italiensk oksesteg, der blandt andet får smag fra soltørrede tomater. Det er oksebov i gryde, og retten er bla. god gæstemad.
Italiensk oksesteg laves af et stykke oksebov, som du kan købe for billige penge hos din slagter eller i supermarkedet.
Her får du virkelig meget mad for pengene, og retten er altså ret nem at lave. Også for uøvede.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til italiensk oksesteg
Ca. 1 kilo oksebov
1 løg
4 fed hvidløg
1 gulerod
6 soltørrede tomater
Frisk rosmarin
Frisk timian
4 deciliter vand
1 spiseskefuld balsamico
Salt og friskkværnet peber
2 spiseskefulde Maizena
Fremgangsmåde
- Afpuds gerne kødet hvis der er meget fedt på. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Okseboven brunes i lidt smør i en stegegryde, og sørg for at brune kødet hele vejen rundt.
- Løg, hvidløgsfed og gulerod hakkes fint, mens de soltørrede tomater skæres i tynde strimler. Kommes ved kødet og svitses et par minutter mere.
- Tilsæt også nogle kviste frisk rosmarin og timian sammen med ca. fire deciliter vand og balsamico.
- Læg låg på gryden og skru ned for varmen. En italiensk oksesteg skal nu steges i cirka tre timer, hvor den blot står og simrer.
- Efter de tre timer tages oksestegen op og lægges på et skærebræt.
- Sigt skyen og jævn med Maizena udrørt i en lidt koldt vand. Der kan også tilsættes lidt fløde.
- Smag sovsen til med salt og peber. Evt. også lidt sukker.
Italiensk oksesteg kan serveres med mine timiankartofler eller kartoffelbåde i ovn. Eller prøv med de lækre søde kartoffelfritter. Dertil selvfølgelig en god salat.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments