Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Langtidsstegt osso buco er en italiensk klassiker, der findes i mange varianter i støvelandet.
Her har jeg tilbedt ossobuco i en stegeso, og blandt andet tilsat lidt soltørrede tomater.
Stegetiden er cirka fem timer, og du får en ret med en virkelig koncentreret smag, der næsten ikke fås mere intens.
Til gengæld klæder den dejlige gremolata kødet og den indkogte sauce, så den skal du ikke snyde dig for at drysse over retten.
Se også de skønne opskrifter på:
Ragout - lækker italiensk gryderet med oksekød
Ovnbagt svineskank med rodfrugter
Italiensk oksesteg - opskrift på oksebov som simremad
Opskrift på osso buco
Opskriften er beregnet til fire personer.
Osso buco (opskrift på langtidsstegt italiensk ossobuco)
Ingredienser
- 4 stk. osso buco - på 250 gram stykket
- 10 cherrytomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 soltørrede tomater
- 3 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 deciliter hvidvin
- 2 deciliter kalvefond
- 3 laurbærblade
- 1 dusk timian - og rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Lav først nogle snit i kanten på dine osso buco, så de ikke bøjer op under stegningen. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun så så ossobuco hurtigt på begge sider så de får farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg 10 cherrytomater i bunden af en stegeso sammen med hakkede tomater og tre soltørrede tomater i strimler, og fordel derefter de brunede osso bucoer over tomaterne.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes groft og sauteres ved middel varme i lidt olie uden at tage farve. Gulerødder skæres i små tern og steges kort med, hvorefter det hele kommes ved kødet.
- Kog panden af hvidvin og kalvefond og hæld det ligeledes ned i stegesoen.
- Kviste af timian og rosmarin bindes sammen med lidt bomuldssnor og lægges i sammen med laurbærblade.
- Stil stegesoen ind i en kold ovn ved 150 grader almindelig over- og undervarme, og nu skal den stege i fem timer.
- Efter fire timer kan du hive stegesoen ud af ovnen, og fiske knoglestykkerne i dine ossobuco op. Derefter sættes det tilbage i ovnen og får en time mere.
- Smages til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte osso buco er meget intens i smag og konsistens, og derfor skal der ikke bruges så meget til hver portion.
Ossobuco serveres med en blød kartoffelmos eller pasta.
Kog pasta som anvist på pakken og læg på en lun tallerken. Ovenpå lægges lidt kød og sovs, og der drysses gerne med gremolata.
Du finder flere lækre opskrifter fra det italienske køkken her.
Karina Stumpe Pedersen
Jeg har tænkt mig at lave denne opskrift. Men vil høre om jeg kan bruge rødvin i stedet for hvid? Bh. Karina
Holger Rørby Madsen
Hej Karina
Det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Camilla
Hvis det nu skal laves på komfur, hvordan vil du så tilberede det?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Stort set samme måde. Bare en stor stegegryde, som står og simrer på komfuret. Det bliver mindst lige så godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Iben Dyrvig
Vi har netop fået en super lækker osso buco i Italien, hvor den blev serveret på toppen af en risotto milanese. Det passede SÅ godt sammen.
Sven Gleerup
Jeg forstår at knoglerne adskiller sig fra kødet og skal op, men hvad sker der med marven.?
Anne A
Kan det laves i en gryde på ovnen? Har ikke en stegeso
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Ja, det kan det sagtens - når blot gryden kan holde til turen i ovnen 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Johnny Rømer-Pedersen
Hej.
Skal det være varmluft, eller alm over-/undervarme?
Vh
Holger Rørby Madsen
Hej Johnny
Bare ved almindelig over- og undervarme - jeg har lige præciseret teksten 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger
Aase Lundqvist
Lyder lækkert, men hvorfor fisker du knoglerne op? Hvad gør du med marven (jeg elsker marv - det er det bedste ved osso buco)?