Gremolata er en skøn og nem topping, der stammer fra Italien. Her bliver den især brugt ovenpå osso buco, men kan også bruges til andet kød.
Det er min opskrift på gremolata, som jeg håber du vil synes om. Den er nem og lækker. Bidrag gerne med din vurdering af opskriften længere nede, hvor du kan give fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine egne råd og opskrift på gremolataen i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Gremolata er hurtig at lave, og består i sin grundform af persille, hvidløg og citronskal.
Masser af smag til kød, og det løfter blandt andet en osso buco meget.
Gremolata stammer, som så meget andet godt, fra det italienske køkken, hvor den anvendes til mange kødretter.
Opskriften indeholder topping til fire personer.
Opskrift på gremolata
Ingredienser
- 1 potte persille
- 2 fed hvidløg
- 1 citron økologisk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Den friske persille skylles og slynges tør, hvorefter den hakkes fint med en skarp kniv. Kom den i en lille skål.
- Hvidløgsfed pilles og hakket fint. Du kan også presse dem, og derefter komme dem ned til persillen.
- Den økologiske citron vaskes, hvorefter du river citronskal fint ned i skålen. Pas på ikke at rive det hvide med, for det er mere syrligt, og smager ikke godt i en gremolata.
- Bland gremolataen sammen og krydr den med en smule salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Det er grundopskriften på en gremolata, men den kan så justeres på forskellige måder.
Der kan tilsættes mere hvidløg, eller gremolataen kan smages til med muskatnød.
Som sagt er gremolata fremragende ovenpå en mør osso buco, som man blandt andet nyder den i Toscana.
Men prøv den også sammen med andre stykker grillet eller stegt kød. Det smager altså godt.
Her finder du mange flere opskrifter på italiensk mad.