Få den bedste opskrift på ovnbagt svineskank med rodfrugter. En traditionel ret, der langtidssteget i ovnen ved lav varme. Nem at lave.
Svineskank med rodfrugter er en klassisk dansk ret, der desværre er gået i glemmebogen, men som absolut fortjener lidt opmærksomhed.
Skanken kan du købe hos din slagter, og den vejer typisk op til et kilo, og her er der rigeligt med mad til to personer. Opskriften her er da også beregnet til to personer, men du kan jo sagtens gange den op til flere.
Retten langtidssteges i ovnen, hvor den de første fire timer er dækket til, og derefter steges færdig uden sølvpapiret over. Du kan også tilberede svineskanken i en stegeso.
Opskrift på langtidsstegt svineskank
Svineskank
Ingredienser
- 1 svineskank
- timian - tørret
- 3 gulerødder - skåret i mindre stykker
- 1 persillerod - skåret i mindre stykker
- 2 skiver knoldselleri - skåret i mindre stykker
- 0,5 deciliter fløde - måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at skære din svineskank lidt op i den ene side, hvorefter sværen kan vendes ud. Intet skal ligge under skanken!
- Rids derefter sværen i tern eller striber. Gnides grundigt med timian og salt.
- Skær rodfrugter ud i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Læg svineskanken ovenpå rodfrugterne.
- Hæld en lille sjat vand i fadet, og dæk fadet til med sølvpapir.
- Steg nu svineskanken ved 120 grader almindelig over- og undervarme i 8 timer, men halvvejs efter 4 timer fjernes sølvpapiret. Sværen skal blive sprød, men den skal ikke være for mørk.
- Tag svineskanken ud af ovnen når den er færdig, og lad den trække mens du gør rodfrugterne færdige.
- Her sis rodfrugterne fra fadet fra, og blendes med en stavblender til en lækker rodfrugtpure.
- Kom den i en gryde sammen med fløde, varm igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige svineskank serveres med rodfrugtmosen til, og dertil passer en lækker spidskålssalat fremragende til. En waldorfsalat er også et perfekt match til skanken.
Ekstra tip: Rester af kødet er godt til en omgang biksemad dagen efter.
Se flere lækre opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: