Kalvetykkam kan steges mør som smør i en gryde. Stegetiden er cirka to timers god langtidsstegning, og med denne opskrift får du en helt fantastisk sovs.
Kalvetykkam er en relativ billig udskæring, hvor du alligevel kan lave et virkelig mørt stykke kød.
Jeg steger tykkammen i en gryde ved svag varme, og på den måde er det en steg, der aldrig slår fejl.
Steg den sammen med lidt kalvefond, æble og løg - så er du sikker på en virkelig god sovs til.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til kalvetykkam
1 kilo kalvetykkam - snøret og uden ben
3 spiseskefulde balsamico
3 deciliter kalvefond
2 teskefulde tørret timian
1 grofthakkethakket løg
1 æble i små både
2 laurbærblade
1 deciliter fløde
3 teskefulde ribsgele
1-2 teskefulde Maizena - udrørt i lidt koldt vand
Salt og friskkværnet peber
Stegetid for kalvetykkam i gryde: Cirka to timer ved svag varme.
Fremgangsmåde
- Smør kalvetykkammen grundigt med balsamico. Kom en god klat smør i en tykbundet gryde, og brun kødet hurtigt på alle sider.
- Kom løg og æblebåde ved, og lad det svitse et minuts tid. Tilsæt så kalvefond., timian og laurbærblade.
- Lad det koge op, og skrue så ned til svag varme. Nu skal kalvetykkammen simre under låg i to timer. Vend gerne kødet nogle gange undervejs. Tilsæt ikke salt endnu, da kalvefonden er saltet. Så smag først til til sidst.
- Efter to timer i gryden tager du kødet op, og lægger det på et skærebræt. Her skal det hvile mens du laver sovsen. Du skal IKKE overdække tykkammen.
- Sigt skyen over i en kasserolle, og lad den koge lidt ind. Tilsæt piskefløde, ribsgele og jævn med lidt Maizena, indtil sovsen har den rette konsistens.
- Smag til med salt, friskkværnet peber - og eventuelt lidt mere kalvefond.
Servering
Skær kalvetykkammen ud i skiver, og server med hasselback kartofler og en god broccoli salat.
Se også mine opskrifter på: