Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.
Oksegrydesteg er rimelig billig mad, hvor du får et super mørt stykke kød.
Samtidig giver det en god sovs, og retten er nem at lave.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på oksegrydesteg
Ingredienser
- 2 kilo oksetykkam
- 1 løg
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 1 porre
- 2 fed hvidløg
- 1,5 deciliter kalvefond
- 1 øl helst mørkt øl
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 deciliter fløde
- Lidt gastrik kan undværes, men giver en bedre sovs
Sådan gør du
- Smelt lidt smør i en stor stegegryde, og brun oksetykkam godt på alle sider, så der kommer masser af smag. Tag den op.
- Hak løg, persillerod, gulerod, porre og hvidløg groft, og svits dem i gryden med en klat smør mere.
- Læg derefter oksegrydestegen tilbage i gryden og ovenpå de braiserede grøntsager.
- Hæld kalvefond og en mørk øl ved, og læg låget på.
- Lad nu oksegrydestegen småsimre i to timer under låg, hvor du blot vender den efter en time.
- Tag stegen op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter, hvor du laver sovsen.
- Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og kom derefter to spiseskefulde hvedemel ved.
- Pisk det ud, og pisk derefter gradvist sky fra oksegrydestegen ind i sovsen indtil den har en passende konsistens. Du skal bruge omkring fire deciliter stegesky.
- Tilsæt så fløde, og giv sovsen lidt madkulør.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.
Næringsindhold
Tips
Skær den gammeldags oksegryde steg ud i skiver, og servér med sovs, kartoffelmos og en bønnesalat.
Note: Du kan også smage sovsen til med lidt ribsgele, så den får lidt mere smag af vildtsovs.
Server så også lidt ribsgele til oksegrydestegen. Her vil perleløg også passe fint til.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Got opskrift! 🙂
Jeg kan anbefale at brune stegen i klaret smør eller Ghee.
Det tåler højere temperatur end almindelig smør.
Ofte smager jeg en mørk sovs til med en lille smule gastrik.