• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler

Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler

italiensk farsbrød
Del gerne:
228
SHARES
FacebookMessenger228PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 16. oktober 2019

Her er min opskrift på italiensk farsbrød i fad, der laves med hasselback kartofler i i fadet. En nem og lækker hovedret fra det italienske køkken.

Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Ingredienser til italiensk farsbrød

200 gram champignon
3 fed hvidløg
2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
600 gram hakket oksekød
1 æg
Bredbladet persille (ca. 1 håndfuld)
4 spiseskefulde soltørrede tomater (hakkede)
1 deciliter mælk
1 stor teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke
500 gram tomatpure
12 mellemstore kartofler
Oregano til kartoflerne

Fremgangsmåde

  1. Champignon børstes rene og hakkes fint. Hvidløg og skalotte hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
  2. Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også et æg i og rør det godt igennem.
  3. Kom så finthakket bredbladet persille i sammen med de soltørrede tomater, en deciliter mælk, oregano, salt og friskkværnet peber.
  4. Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
  5. Stil farsen på køl i 20 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  7. Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
  8. Skræl kartoflerne, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver til hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og oregano.
  9. Form et farsbrød i fadet og læg de fire skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
  10. Hæld tomatpure over farsbrødet og ud i fadet.
  11. Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
  12. Et italiensk farsbrød med hasselback kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.

Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på:

Klassisk farsbrød - meat loaf

Forloren hare med vildtsovs

Kyllingefarsbrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. hansen.per@hotmail.com

    januar 17, 2022 at 6:40 am

    Hej Holger
    Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
    Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
    Venlig hilsen
    Per

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her