Her er min opskrift på italiensk farsbrød i fad, der laves med hasselback kartofler i i fadet. En nem og lækker hovedret fra det italienske køkken.
Italiensk farsbrød er en lækker hovedret, der laves i fad. Her med hasselback kartofler rundt om farsbrødet i fadet.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til italiensk farsbrød
200 gram champignon
3 fed hvidløg
2 skalotteløg (eller 1 alm.. løg)
600 gram hakket oksekød
1 æg
Bredbladet persille (ca. 1 håndfuld)
4 spiseskefulde soltørrede tomater (hakkede)
1 deciliter mælk
1 stor teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke
500 gram tomatpure
12 mellemstore kartofler
Oregano til kartoflerne
Fremgangsmåde
- Champignon børstes rene og hakkes fint. Hvidløg og skalotte hakkes også fint, og champignon, løg og hvidløg steges godt af i lidt olivenolie på en pande.
- Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og tilsæt også de stegte champignon, løg og hvidløg. Kom også et æg i og rør det godt igennem.
- Kom så finthakket bredbladet persille i sammen med de soltørrede tomater, en deciliter mælk, oregano, salt og friskkværnet peber.
- Rør farsen jævn, og tilsæt evt. lidt mere mælk. Farsen skal have en nogenlunde fast konsistens, så du kan forme et italiensk farsbrød uden det flyder ud.
- Stil farsen på køl i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad eller en bradepande. Cirka størrelse: 35 gange 25 centimeter.
- Skræl kartoflerne, skær lidt af bunden så kartoflerne står fast, og skær dem i tynde skiver til hasselback kartofler. Læg evt. kartoflerne mellem to trægrydeskeer. Smør kartoflerne med lidt olie og krydr med salt, peber og oregano.
- Form et farsbrød i fadet og læg de fire skiver parmaskinke på tværs af farsbrødet, så de overlapper hinanden. Fold gerne skinken ind under farsbrødet.
- Hæld tomatpure over farsbrødet og ud i fadet.
- Læg forsigtigt hasselback kartoflerne rundt om det italienske farsbrød.
- Et italiensk farsbrød med hasselback kartofler skal bages cirka 50 minutter i ovnen. Prik i kartoflerne og mærk om de møre. Giv dem ellers nogle minutter mere.
Serveres gerne med en italiensk tomatsalat til - og selvfølgelig hjemmebagt ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Italiensk farsbrød
Stem her
( stemmer)Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej Holger
Jeg synes at denne ret lyder godt, men, er det virkelig rigtigt at der skal bruges 500g tomatpuré?
Det er i mine øjne (mund) utroligt meget, det lyder som om at det kun kommer til at smage af tomatpuré
Venlig hilsen
Per