Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.
Ristaffel er altid et hit, hvor du serverer den lækre kylling i karrysovs med masser af tilbehør.
Her i opskriften finder du en række forslag til tilbehør til ristaffel, men du kan jo selv finde på flere.
Tilbehøret serveres i små skåle, hvor man så hapser lige det man har lyst til, og det er min erfaring, at især børn er ret vilde med det koncept.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på ristaffel
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og derfor skal du også koge ris beregnet til fire personer.
Ristaffel
Ingredienser
- 3 kyllingebryst filet
- 4 teskefulde karry
- 1 teskefuld gurkemeje
- 1 løg
- 1 æble
- 2 gulerødder
- 2 deciliter bouillon
- 2 deciliter mælk
- citronsaft
- majsstivelse - udrørt i koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Kogte ris
- 250 gram ris - Se mængde og kogetid på ris her
Tilbehør
- 200 gram ærter
- 2 granatæbler
- 2 bananer
- 1 lille ananas
- 100 gram peanuts - saltede
- 75 gram rosiner
- kokosflager - ristede
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler, der svitses af på en varm pande i lidt smør.
- Tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med et minuts tid.
- Løg hakkes fint, æblet skæres i mindre tern og gulerødderne i tynde skiver. Kommes ved kyllingekødet.
- Tilsæt også bouillon (2 deciliter vand og en bouillonterning) samt mælk og lidt friskpresset citronsaft.
- Lad kyllingekødet simre i karrysovsen i cirka 15 minutter.
- Imens gør du klar til din ristaffel. Ris koges som anvist på pakken. Ærterne får et kort opkog, kernerne tages ud af granatæblerne (se her hvordan man nemmest får kerner ud af et granatæble), bananer skæres i skiver og ananas snittes i grove tern.
- Anret det hele i små skåle, og det samme med peanuts, rosiner og ristede kokosflager.
- Den færdige kylling i karry smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry, og derefter jævnes den med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er det bare at gå ombord i den lækre ristaffel, og det er altså mad, som alle kan lide.
Og alle kan tage lige det, som de synes bedst om.
jan weber fritsbøger
opskriften ligner slet ikke den variant af ristaffel jeg kender og elsker, for det første bruger jeg svinekød, mørbrad, eller nakkefilet i tern, og for det andet mener jeg det er en dødssynd at jævne retten, det geniale er jo at risen optager smagen af kød/karry og bliver dejligt saftig, og så glemmer du at nævne et vigtigt tilbehør, nemlig smilende æg som virkelig løfter retten, jeg ved godt at der er masser af potentielt tilbehør som kan variere retten i det uendelige, men efter min mening er der nogen som er "obligatoriske" nemlig æggene, rosiner og tomater, så får man sødmen "rosiner" syren "tomat" og så den fantastiske smag af æggeblomme som helt klart løfter retten.
og så bruger jeg også chili da jeg elsker temmelig stærk karrysmag, og ikke synes den karry man kan købe er hot nok i sig selv uanset variant.
Anne Marie Hansen
Smilende æg! Jeg har fået rijsttafel mange gange på Galathea kroen i København, men aldrig med smilende æg. Det er vist din egen komponent.