Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.
Ristaffel er altid et hit, hvor du serverer den lækre kylling i karrysovs med masser af tilbehør.
Her i opskriften finder du en række forslag til tilbehør til ristaffel, men du kan jo selv finde på flere.
Tilbehøret serveres i små skåle, hvor man så hapser lige det man har lyst til, og det er min erfaring, at især børn er ret vilde med det koncept.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og derfor skal du også koge ris beregnet til fire personer.
Opskrift på ristaffel
Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Kogte ris
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler, der svitses af på en varm pande i lidt smør.
- Tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med et minuts tid.
- Løg hakkes fint, æblet skæres i mindre tern og gulerødderne i tynde skiver. Kommes ved kyllingekødet.
- Tilsæt også bouillon (2 deciliter vand og en bouillonterning) samt mælk og lidt friskpresset citronsaft.
- Lad kyllingekødet simre i karrysovsen i cirka 15 minutter.
- Imens gør du klar til din ristaffel. Ris koges som anvist på pakken. Ærterne får et kort opkog, kernerne tages ud af granatæblerne (se her hvordan man nemmest får kerner ud af et granatæble), bananer skæres i skiver og ananas snittes i grove tern.
- Anret det hele i små skåle, og det samme med peanuts, rosiner og ristede kokosflager.
- Den færdige kylling i karry smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry, og derefter jævnes den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
Tips
Så er det bare at gå ombord i den lækre ristaffel, og det er altså mad, som alle kan lide.
Og alle kan tage lige det, som de synes bedst om.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her