Få min opskrift på kylling i karry i ovn, og det er en lækker måde at lave denne klassiske ret på. Kyllingekødet bliver nemlig super mørt!
Kylling i karry i ovn er ikke kun en nem udgave af den klassiske og populære familieret, men også en virkelig lækker udgave, som du skal prøve.
Du vil nemlig blive overrasket over hvor mørt kødet bliver, og hvor meget smag det får.
Som altid skal mængden af karry tilpasses til dem, der skal sidde med ved bordet. Voksne kan godt lide en mere krads karryret, mens børn foretrækker en mildere udgave.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling i karry i ovn
Kylling i karry i ovn
Ingredienser
- 650 gram kyllingebryst - filet
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 løg
- 2 teskefulde karry
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1,5 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld majsstivelse
- 1 citron
- 1 teske sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
- Kyllingebryst fileter soigneres, hvilket vil sige at fedt og urenheder skæres fra. Skær derefter kødet i mindre tern.
- Smør en lille bradepande eller ildfast fad med en spiseskefuld olivenolie, og fordel kyllingetern jævnt i fadet.
- Varm de sidste tre spiseskefulde olivenolie i en gryde, og svits hurtigt et finthakket løg. Både almindelige løg og rødløg kan anvendes.
- Tilsæt karry og lad det lige brænde af, inden du tilsætter vand, bouillonterning og fløde. Lad det koge op.
- Rør majsstivelse ud i en smule vand, og jævn karrysovsen med majsstivelsen.
- Smag til med lidt citronsaft, sukker, salt og peber. Evt. også med lidt mere karry.
- Hæld karrysovsen over kyllingekødet, og stil fadet ind i ovnen.
- Kylling i karry i ovn skal have 30 minutter ved 200 grader varmluft, og du behøver ikke røre rundt i indholdet undervejs. I stedet kan du i mellemtiden koge ris til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kylling i karry i ovn serveres med de kogte ris og gerne en lækker salat til.
Prøv gerne min spidskålssalat med æble og avocado til retten.
Se også mine opskrifter på:
Walther Eriksen
Syntes du er fantastisk vild god inspiration let forståelig og man behøver ikke at følge opskrift slavisk
Stor ros her fra
Mvh Walther