Se her hvordan du nemmest får kerner ud af et granatæble. Denne guide viser med billeder hvordan du hurtigt udskærer granatæblet.
Granatæble - hvor besværligt er det nu lige?
Mange tror desværre fejlagtigt, at det er besværligt at få kernerne ud af et granatæble. Men det behøver det ikke at være.
Her har jeg lavet en hurtig guide til, hvordan du nem og bekvemt får kernerne ud. Endda en guide med billeder.
Det er vigtigt at få løsnet alle kernerne i granatæblet grundigt, så tril indtil det ikke længere knaser inde i granatæblet.
Granatæble skæres forsigtigt
Så skæres granatæblet over. Brug en skarp kniv, men gør det helt forsigtigt. Der kommer nemlig en del saft ud af sådan et granatæble, og det kan godt sprøjte lidt.
Så lav et forsigtigt snit i midten af granatæblet, og skær den så igennem.
Det er meget nemt at klemme kernerne ud, og de sidste fjernes med en teske. Men undgå hinderne, da de ikke skal spises.
Undgå hinder
Gå kernerne efter for rester af hinder, da de er meget bitre i smagen, og derfor ikke skal spises.
Se også mine guides til:
Broccolisalat med granatæblekerner
Fakta om granatæble
Der er mange gode grunde til at spise granatæble. Det er blandt andet fyldt med C-vitamin, K-vitamin, kalium og antioxidanter.
Granatæblet består af en masse saftige og søde kerner inden i en hård skal. Både skallen, som kan minde lidt om læder, og de mange kerner, er ofte rødlige.
Kernerne ligger mellem nogle hvide hinder, og det er kun kernerne, der kan spises.
Kernerne bruges ofte i salater, desserter, drinks og meget mere. De smager nemlig sødt, syrligt og lidt bittert på samme tid. Mange vil mene at de smager af en blanding af ribs og hindbær.
Et granatæble indeholder omkring 100 granatæblekerner.
Granatæblekerners vitaminer og antioxidanter
Det er kernerne der indeholder alle de gode vitaminer og antioxidanter. C-vitamin og K-vitamin er begge med til at forbedre helbredet.
Antioxidanterne i granatæblet kan sænke blodtrykket og kolesteroltallet, hvilket er godt for hjertet. Faktisk indeholder et granatæble næste 40 gange så mange antioxidanter som et normalt æble.
Granatæblet smager godt alene, så du vil kunne få alle vitaminer og antioxidanter hurtigt ind i kroppen, uden nogen speciel tilberedning.
Du kan også prøve nogle af vores retter med granatæblekerner:
Bagt aubergine med granatæblekerner og tahin
Grøn salat med granatæble og avocado
Salat med melon, granatæble og agurk
Du behøver ikke at bruge kernerne til en ret. Du kan også lave dine egne drinks, smoothies eller yoghurt.
Prøv for eksempel den her velkomstdrink med asti, grantæble og lime:
Asti med granatæble og lime som velkomstdrink
Sådan opbevarer du granatæbler
Selve granatæblet kan opbevares ved stuetemperatur, hvor det kan holde sig i 4-6 uger. Du forlænger holdbarheden, hvis du opbevarer det i køleskabet. Du skal dog passe på med at ligge granatæblet alt for koldt, da det kan få køleskader.
Kernerne fra granatæblet skal opbevares på køl. Læg gerne kernerne ned i en pose, inden de kommer i køleskabet. Kernerne kan også fryses, hvis du blot fjerner kernerne fra granatæblet. De ville kunne holde sig i 10 måneder i fryseren.
Sæson for granatæbler
Højsæsonen for granatæbler ligger fra oktober til februar, men de dyrkes kun i varmere lande, og transporteres til Danmark året rundt.
Når granatæblet høstes, stopper granatæblerne med at producere sukker. Det vil sige, at granatæbler bliver høstet lidt før, de er helt modne.
På den måde kommer granatæblerne sikkert til Danmark. Hvis ikke de blev høstet lidt før tid, vil granatæblet få for mange små stød under transporten og vil kunne flække.
Det er derfor granatæblerne er en smule mere syrligere i Danmark end i de lande, de bliver dyrket.
Faktaafsnittene er skrevet af Clara Sehested
Din vurdering
-
Udskæring af granatæble
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments