Den bedste melonsalat, der er salat med melon, pinjerkerner, granatæblekerner, agurk og en grøn salat. Dryppes med citronsaft og olie.
Opskriften på salat med melon er beregnet til fire personer.
Ingredienser til salat med melon
100 gram Napolitana salat - eller anden grøn salatblanding
En halv cantaloup melon - eller anden melon
100 gram kerner fra granatæble
En halv agurk
40 gram pinjekerner
Dressing
2 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
Fremgangsmåde
- Skyl den grønne salatblanding i koldt vand, og slyng den tør. Du kan eventuelt lade salaten blive liggende i iskoldt vand i en halv time - det gør den mere sprød.
- Cantaloup melonen deles, og den ene halvdel skæres ud i mundrette tern. Den halvdel kan du eventuelt bruge til melon med parmaskinke.
- Tag kernerne ud af granatæblet - se eventuelt her hvordan du åbner et granatæble.
- Agurken skæres i mindre stykker, og pinjekernerne ristes på en varm pande.
- Saml nu salaten i en salatskål.
- Dressingen røres sammen og dryppes over salaten.
- Vend nu forsigtigt melonsalaten sammen, og så er den klar til servering.
Har du ikke cantaloup melon i huset, kan du sagtens istedet anvende honningmelon eller lignende.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: