Her er en hurtig guide med billeder til den korrekte mango udskæring. Mangoen kan være drilsk at skære ud, men her får du styr på den. Og det er slet ikke så svær at klare en mango.
Mango udskæring kan virke som en videnskab, men med denne hurtige guide er det nemt, at få styr på denne helt vidunderlige tropiske frugt.
Sten i mango
Mangoen har en sten i midten, men man kan desværre ikke lave samme trick som med en fersken, hvor man blot lave et snit rundt om stenen, og så vride frugten af.
Stenen i mangoen er mere kompleks og trådet, og binder sig meget fast til frugtkødet. Derfor skal du skære uden om den.
Og husk altid at købe en moden mango - eller i hvert fald vente til den er modnet 🙂
SE OGSÅ disse 4 meget lækre opskrifter med spidskål
Til sagen, her er guiden til mango udskæring.
Guide til udskæring af mango
Hvis du kommer til at skære ned i stenen, flytter du kniven en smule længere ud, og skærer videre uden om stenen.
Gør det sammen på den anden side af mangoen.
GODT TRICK: Sådan ser du om en avocado er moden
Til sidst kan du også skære rundt om stenen på midterstykket, og få det hele af mangofrugten med.
Skær kødet i tern
Ved at skære mangokødet i tern er det meget nemmere at tage af skrællen.
Hvis mangoen er moden, slipper kødet næsten helt af sig selv skrællen.
Se også hvordan du laver mango sirup.
Comments
No Comments