Bagt aubergine med za'atar og tahin samt friske granatæblekerner og mynteblade er bare så lækker. Den er ovenikøbet utrolig smuk.
Bagt aubergine med za'atar og tahin kan spises som aftensmad, forret eller som en del af en mezze. Jeg laver ofte denne ret på varme sommerdage, eller hvis jeg får gæster, da den er så fin at servere.
Smagene er inspireret af Mellemøsten, hvor lige netop denne kombination er populær.
Og med god grund, fordi de smager virkelig godt sammen, da de balancerer hinandens sødme, syre og umami.
Udover, at retten både smager godt og er æstetisk smuk, så er den også virkelig sund, så den kan sagtens spises med god samvittighed.
Opskrift på bagt aubergine med za'atar og tahin
Ingredienser
- 2 stk aubergine
- 2 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 4 tsk zaatar
- 1 spsk tahin
- 1 dl yoghurt
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 tsk sort peber
- 1 dl granatæblekerner
- 1 bundt frisk mynte
Sådan gør du
- Start med at halvere auberginerne på langs. Snit cirka en centimeter ned i kødet på hver aubergine, som danner små firkanter. Drys dem nu generøst med salt og lad dem trække i ti minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Tør nu saltet af auberginerne med et stykke køkkenrulle. Placer dem i et ovnfast fad, hæld en smule olivenolie henover dem.
- Hak hvidløget fint og fordel det henover auberginerne, massér det ned i revnerne. Drys nu med za'atar henover dem. Bag dem i cirka 20 minutter.
- De er færdigbagte, når auberginekødet er blødt og gyldent.
- Tag en lille skål og tilføj yoghurt, tahin, citronsafte og sort peber. Bland det godt sammen og smag til med salt. Hæld nu dressingen henover auberginerne.
- Top med granatæblekerne og friske mynteblade. Pynt eventuelt med lidt ekstra za'atar.
- Så er de klar til servering.
Tip
Du kan bruge alle mulige slags krydderiblandinger hvis du ikke lige har za'atar. Du kan læse om krydderiblandingen her. Rosmarin og timian er også super lækre.
Se også vores andre opskrifter med aubergine: Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten eller fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad.
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.