Prøv lige denne opskrift på pasta med aubergine og squash. En lækker og kødfri ret til aftensmad, og pastaretten er samtidig både nem og hurtig at lave.
Pasta med aubergine er lige noget for dig, der indimellem (eller altid) gerne vil spise aftensmad uden kød.
Selvfølgelig er pastaretten perfekt til vegetarer, men prøv den også på dage, hvor du bare har lyst til at nyde et godt måltid uden kødet.
I stedet laves pastaretten med masser af aubergine, lidt squash og andre sunde og lækre grøntsager.
En yderligere fordel er, at retten ikke tager lang tid at lave.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på pasta med aubergine
Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 aubergine
- 0,5 squash
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 håndfuld basilikum
- 100 gram spinat - frisk
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning - grøntsags
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 citron
- 2 teskefulde sukker
- 500 gram pasta - frisk
Sådan gør du
- Start med at gøre grøntsagerne klar. Hak 1 løg og 2 fed hvidløg fint og skær 1 aubergine og 0,5 squash i mindre tern.
- Varm en stor pande op og kom en sjat olivenolie på. Svits først løg og hvidløg et minuts tid ved middel varme, uden det tager farve.
- Kom derefter aubergine og squash ved, og steg videre et par minutter under omrøring. Skru eventuelt lidt op for varmen.
- Tilsæt 2 teskefulde oregano og friske basilikumsblade fra 1 håndfuld basilikum sammen med 100 gram spinat. Lad spinaten falde sammen.
- Så kommes 2 dåser hakkede tomater ved sammen med 1 deciliter vand og 1 bouillonterning, hvorefter det steges cirka 10 minutter ved svag varme.
- Imens koges 500 gram pasta i saltet vand, og hvis det er frisk pasta er kogetiden ikke så lang. Du kan selvfølgelig også anvende en tørret pasta.
- Smag tomat- og auberginesaucen til med salt og friskkværnet peber, lidt citronsaft fra 0,5 citron og 2 teskefulde sukker.
- Anret din pasta med aubergine i lune tallerkner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server gerne med et stykke italiensk grydebrød eller ciabattabrød til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: