Prøv lige denne opskrift på pasta med aubergine og squash. En lækker og kødfri ret til aftensmad, og pastaretten er samtidig både nem og hurtig at lave.
Pasta med aubergine er lige noget for dig, der indimellem (eller altid) gerne vil spise aftensmad uden kød.
Selvfølgelig er pastaretten perfekt til vegetarer, men prøv den også på dage, hvor du bare har lyst til at nyde et godt måltid uden kødet.
I stedet laves pastaretten med masser af aubergine, lidt squash og andre sunde og lækre grøntsager.
En yderligere fordel er, at retten ikke tager lang tid at lave.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til pasta med aubergine
1 alm. løg
2 fed hvidløg
1 aubergine
En halv squash
2 teskefulde tørret oregano
1 lille potte basilikum
100 gram frisk spinat
2 dåser hakkede tomater
1 deciliter vand
1 bouillonterning (grøntsags)
Salt og friskkværnet peber
En halv citron
2 teskefulde sukker
500 gram frisk pasta
Fremgangsmåde
- Start med at gøre grøntsagerne klar. Løg og hvidløgsfed hakkes fint, mens aubergine og den halve squash skæres i mindre tern.
- Varm en stor pande op og kom en sjat olivenolie på. Svits først løg og hvidløg et minuts tid ved middel varme uden det tager farve.
- Kom derefter aubergine og squash ved, og steg videre et par minutter under omrøring. Skru eventuelt lidt op for varmen.
- Tilsæt oregano og friske basilikumsblade sammen med spinat. og lad spinaten falde sammen.
- Så kommes de hakkede tomater ved sammen med vand og en bouillonterning, hvorefter det steges cirka 10 minutter ved svag varme.
- Imens koges den friske pasta i saltet vand, og her er kogetiden ikke så lang. Du kan selvfølgelig også anvende en tørret pasta.
- Smag tomat- og auberginesaucen til med salt, peber, lidt citronsaft og en smule sukker.
Anret din pasta med aubergine i lune tallerkner, og server gerne med et stykke italiensk grydebrød eller ciabattabrød til.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Pasta med aubergine