Her får du min opskrift på pasta med blomkål. En skøn pastaret i tomatsauce, og den kan bruges som vegetarret - eller serveres med skinke til.
Pasta med blomkål er en ganske nem pastaret, der laves uden kød. Derfor er det en lækker vegetarret, hvor blandt andet blomkålen giver en god fylde.
Så nyd blomkålspastaen som den er - servér den med nogle stykker lækker parmaskinke til. Det smager altså også godt.
Et nybagt stykke italiensk brød passer også perfekt til retten.
Opskrift på pasta med blomkål
Pasta med blomkål og lækker tomatsauce
Ingredienser
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- olivenolie
- 1 lille blomkål - skåret i mindre stykker/buketter
- 4 spiseskefulde tomatpasta
- 4 deciliter vand
- 1 teskefuld Hermamare - eller 1 bouillonterning
- 1 potte basilikum
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta - gerne pastapenne, rør eller skruer
Sådan gør du
- Løg og hvidløg sauteres af i en stor sauterpande eller gryde i 4-5 minutter, så løgene bliver klare uden at tage farve.
- Tilsæt så blomkål i mindre stykker/buketter, og steg videre i 4-5 minutter ved middel varme.
- Tomatpasta kommes i sammen med vand, Herbamare (eller alm. bouillon), basilikumsblade, oregano og hakkede tomater.
- Lad det koge i ca. 15 minutter.
- Imens laver du pasta. Koges som anvist på pakken, men lad gerne pastaen have lidt bid.
- Kom den kogte pasta over i blomkåls- og tomatsaucen, og tilsæt eventuelt lidt mere af kogevandet fra pastaen om nødvendigt.
- Smag din pasta med blomkål til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Du kan eventuelt vende lidt finthakket persille i lige inden servering - men det er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pasta med blomkål serveres straks, og den er som sagt fin som vegetar måltid.
Men du kan også sagtens servere nogle skiver parmaskinke til.
Du kan også vende ristede bacontern i - det smager også dejligt.
Se også disse pastaopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: