Min opskrift på salat med kikærter og kylling, der kan bruges som en hovedret. Kikærter bages i ovnen, og det er en salat med masser af smag.
Salat med kikærter lyder måske lidt kedeligt, men du skal ikke lade dig narre.
Denne kikærtesalat smager fremragende, og den er både mættende og sund.
Kikærterne bages af i ovnen sammen med lidt paprika og hvidløgspulver, og kyllingen steges mør med lidt soja.
Sammen med de ovnbagte tomater og peberfrugt giver det en fantastisk lækker kikærtesalat, der sagtens kan bruges som et hovedmåltid.
Jeg har i opskriften anvendt en dåse kikærter, som jeg synes er passende. Jeg synes ikke man skal overfylde salaten med kikærter, men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte flere, hvis du synes det.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på salat med kikærter
Salat med kikærter og kylling på 20 minutter
Ingredienser
Kikærter
- 1 dåse kikærter
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld paprika
- 2 spiseskefulde olivenolie
Fyld
- 10 cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- 2 spiseskefulde sherryeddike
- Lidt timian - finthakket
- salt
Kylling
- 450 gram kyllingebrystfilet
- 4 spiseskefulde soja
- Lidt timian - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 75 gram salat - blandet
- 1 lime
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af og kommes i en skål sammen med hvidløgspulver, paprika og lid olie. Vendes rundt og fordeles på en bageplade med bagepapir. Lægges i den ene ende, så der er plads til et ildfast fad.
- Cherrytomater halveres og lægges i et ildfast fad. Peberfrugt strimles og strimlerne halveres på midten. Kommes i fadet med tomaterne. Vend forsigtigt rundt med finthakket timian, en sjat sherryeddike og salt.
- Stil det ildfaste fad i den anden ende af bagepladen med kikærterne, og bag 15 minutter i ovnen.
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i mindre tern, der steges ved en god varme med en smule olivenolie. Når kyllingekødet er godt brunet af, kommes soja ved sammen med timian og lidt salt og og friskkværnet peber. Steg videre i nogle minutter til sojaen er stegt helt væk. Vend kødet undervejs.
- Skyl salaten og slyng den tør, hvorefter den kommes i en stor skål.
- Så skal din salat med kikærter samles. Kom de bagte kikærter i skålen sammen med de bagte tomater og peberfrugt. Tilsæt også det stegte kyllingekød, og kom saften af en halv lime ved sammen med en sjat olivenolie.
- Vend kikærtesalaten forsigtigt rundt, og anret den i et lille fad. Pynt eventuelt med små stykker af lime på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Salat med kikærter serveres som den er, men gerne med et stykke nybagt grydebrød, der ikke skal æltes.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: