Du kan meget nemt lave sprøde kikærter i Airfryer, og de smager godt som en hurtig og sund snack, eller som tilbehør til mange retter.
Du skal prøve at lave de sprøde kikærter i Airfryer, da de smager himmelsk godt - og er super nemme at lave.
Her bruges kikærter på dåse, fordi de er forkogte og klar til brug. De vendes med forskellige krydderier, hvor jeg plejer at anvende paprika, hvidløgspulver og lidt salt.
Se også: Pommes Frites i Airfryer eller Actifry
Du kan også bruge chilipulver, tørret koriander, karry og meget andet, og derfor er det nemt at variere smagen på kikærterne.
Server dem som en lækker snack, eller som tilbehør til kylling og meget andet kød.
Opskrift på kikærter i Airfryer
Ingredienser
- 1 dåse kikærter ca. 240 gram i drænet vægt
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde paprika
- 2 teskefulde hvidløgspulver kan udelades
- flagesalt
Sådan gør du
- Til de sprøde kikærter i Airfryer starter du med, at hælde kikærterne ud af dåsen og ned i en si eller sigte.
- Skyl kikærterne grundigt under den kolde hane og dryp af.
- Kom kikærterne i en skål sammen med olie, paprika, hvidløgspulver og flagesalt. Andre krydderier kan også bruges.
- Vend det godt sammen.
- Hæld de krydrede kikærter direkte i din kurv i din Airfryer. Da hele ideen med en Airfryer er, at luften skal kunne cirkulere, skal du ikke komme kikærterne i en beholder eller lægge bagepapir i kurven.
- Giv kikærterne 20 minutter ved 180 grader (jeg har en Philips XXL Airfryer), og ryst kurven med kikærter et par gange undervejs.
Næringsindhold
Noter
De sprøde kikærter serveres straks, og de er altså gode som en sundere snack - eller blot som tilbehør til forskellige retter.
Du kan også bruge dem som en del af fyldet i pitabrød.
Her finder du i øvrigt flere opskrifter til Airfryer.
Se også: Er Airfryer billigere i strøm end ovn?