Er det billigere i strøm at bruge en Airfryer end den almindelige ovn? Og hvad er forskellen? Her får du svaret, så du kan spare lidt strøm.
Hvad er forskellen på at lave mad i en airfryer i forhold til en almindelig ovn? Og er der penge at spare på strømforbruget?
De spørgsmål har mange ejere af en airfryer nok spurgt sig selv om, og nu kan du faktisk få et godt svar på det.
Det er Forbrugerrådet, der i bladet Tænk, nu har undersøgt forskellen på strømforbruget, og dermed el-prisen, på at lave mad i en airfryer i forhold til en traditionel ovn.
Airfryer vs. ovn
Undersøgelsen i Tænk tager udgangspunkt i tilberedningen af en kylling, der er tilberedt på syv forskellige måder. Herunder i airfryer, ovn, gryde og i slow cooker.
Men hvis vi fokuserer på strømforbruget i forhold til airfryer og ovn, så er den dyreste metode at lave en helstegt kylling i ovn.
I ovn med varmluft bruger du 1,16 kWh, mens du kan stege kyllingen i airfryer til et forbrug på 0,64 kWh. Altså ikke det halve i strømforbrug, men tæt på.
Laver du i stedet en grydestegt kylling, kan du klare det med 0,5 kWh.
Tænk tager udgangspunkt i en strømpris på 5,50 kroner pr. kWh, og så får du følgende resultat:
Metode | KwH | Pris (5,50 kr./kWh) |
---|---|---|
Varmluft i ovn | 1,16 | 6,38 kroner |
Airfryer | 0,64 | 3,52 kroner |
Gryde | 0,50 | 2,75 kroner |
De øvrige resultater i testen kan du se i bladet Tænk eller på deres hjemmeside.
Konklusion
Der kan være forskel på strømforbruget på både ovn og airfryer afhængig af mærke og model, og det skal man selvfølgelig tage højde for i resultatet af testen.
Men grundlæggende er det altså billigere at tilberede eks. en kylling i airfryer, end det er at lave kyllingen i en ovn ved varmluft.
Steger du kyllingen ved almindelig over- og undervarme i ovnen, er strømforbruget noget mindre, men stadig lidt over forbruget i en airfryer.
John
Grunden til at der er et noget større strømforbrug, i en varmluftovn, er jo, at der “spildes” mere varme til omgivelserne, og i fyringssæsonnen, er det jo alligevel ikke helt spildt, så lav maden, som i synes den er bedst👍
Sølvi Christensen
Hej. Fin artikkel om priser ved brug af de forskellige stegemetoder.
Når jeg først har gang i ovnen, fx til at stege kylling, bruger jeg også ovnen samtidig til at koge kartofler eller ris. Grønsagerne bliver også tilberedt i ovnen samtidig, enten ved kyllingen eller i eget fad. På den måde bruger jeg samlet meget mindre el end hvis jeg havde kyllingen i ovnen, og det øvrige i to gryder" ovenpå" komfuret.
Smart synes jeg.😉😉
Anja
Samme her og tænker ind om der skal bages eller anden forberedes til de næste dage så det kun skal varmes i micro når det skal spises