Her kan du se hvordan du nemt tilbereder kyllingebryst i airfryer. Kyllingefileterne krydres først med en lækker paprikamarinade.
Kyllingebryst i airfryer er en genial og nem måde at lave aftensmad på.
Kyllingekødet får en hurtig omgang marinade, hvorefter den tilberedes i 20 minutter i din varmluftsfriture. Det er både nemt og godt.
Se også de populære opskrifter på:
- Sund mad i airfryer - med kylling og spidskål på 10 minutter
- Hel kylling i airfryer (med stegetid og temperatur)
- Nuggets i Airfryer eller Actifry (nem opskrift)
- Kyllingelår i Airfryer med lækker marinade
Opskrift på kyllingebryst i airfryer
Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Kyllingebryst i airfryer
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde paprika
- salt
Sådan gør du
- Kyllingebrystfileterne soigneres, hvor du lige skærer evt. uønsket fedt fra.
- Rør olivenolie sammen med paprika. Du kan også tilsætte en teskefuld soja til marinaden, hvis du ønsker dette.
- Pensl kyllingefileterne med marinaden og krydr med lidt salt. Lad gerne lige kødet trække fem minutter.
- Læg et stykke tilpasset bagepapir ned i kurven til din airfryer, og kom kyllingebryst fileterne i. Hæld også en sjat vand ned i beholderen. Så er beholderen nemmere at gøre rent bagefter.
- Kyllingebryst i airfryer skal nu have ca. 20 minutter ved 180 grader. Er det meget store stykker kyllingebryst forlænges tiden med nogle minutter, men pas på med ikke at stege kyllingekødet fuldstændig tørt. Omvendt skal kyllingekød jo også være gennemstegt, og opnå en kernetemperatur på 75 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Kyllingebryst fra airfryeren serveres straks, eventuelt sammen med spidskål, der ligeledes kan tilberedes i airfryeren. Tilbehør kan også være en lækker perlebygsalat. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden,
Kyllingebryst i actifry
Du kan også lave kyllingebryst filet i actifry.
Her skal kyllingekødet tilberedes i 20 minutter, hvor armen tages af maskinen, mens kødet steges.
Sterna
Hvad er en actifry
Trine
Puha. Af frygt for ikke at nå at få svar, prøver jeg alligevel.
Jeg har nogle kæmpe krabater på ca 350 g, hvor længe vil du skyde på at de skal have i A.F.?
Holger Rørby Madsen
Hej Trine
Du skal ikke frygte noget som helst - her er vi for at hjælpe hinanden 🙂
Mit umiddelbare bud er nok ca. 25 minutter - måske en smule mere. Men mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og tag dem ud ved 75 grader. Så er de perfekte.
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Lea Lund
Det er ikke nødvendigt, at ligge bagepapir i kurven. Det tager effekten af, at varmen skal cirkulere og maden ender også med, at ligge og koge. Maden bliver bedre uden papir og der er slip let i airfryeren, så den er nem at gøre ren, uanset hvad du laver
Susanne Larsen
Hej
Tænker på at købe en airfryer...hvad mener du der er bedst at vælge, en airfryer med et eller to skuffer. Vi et 2 personer Til hverdag
Randi
Jeg har valgt at købe en med et stort rum der kan deles op (jeg syntes at obh havde den der virkede bedst kvalitetsmæssigt). Dette rum har så en adskiller så jeg kan tilberede to ting med forskellig forberedelsestid - eller jeg kan lave en stor portion fx en hel kylling.
Jeg har i dag set at elgiganten nu har en airfryer med to varmelegemer med en stor skuffe der også kan opdeles - den kan rumme hele 10.2 liter (meget stort), men pga opdeleren også praktisk til bare jer to
Hans-Henrik
Hej hvad er en sjat vand ?? Skriv dog nogle rigtige tal
Ole
En sjat (som regel olie eller vand):
Passende mængde, når man hælder fx Olivenolie ud over en Salat. Kan i princippet være alt fra en spiseske til en deciliter (dog oftere en spiseske end en deciliter).
Bare lige sådan så det dækker bunden, 1/2 cm eller lignende, afhængigt af hvor lavt din rist / indsats er fra bunden, den skal det jo selvfølgelig ikke overstige 🙂
Bue
Hvis man kun laver et kyllingebryst skal tiden så halveres
Holger Rørby Madsen
Nej 🙂
Sophie Jensen
Hej
Nu har jeg læst på flere opskrifter at man ikke skal bruge bagepapir i Air freyer og på nogle opskrifter skal man bruge det.
Tak på forhånd
Hilsen Sophie
Holger Rørby Madsen
Hej Sophie
Det er også korrekt. Luften skal kunne cirkulere rundt, og det kan den også her. Men du kan sagtens tilberede kyllingebrystfileterne direkte på risten - uden bagepapir. Her bruger jeg det kun for at slippe for lidt rengøring 🙂
Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger
Ulla Haugaard
Tænker meget på at købe en airfryer. Og kigger opskrifter og brug af en sådan i øjeblikket.
Kan se du har bagepapir i opskriften på kyllingebrystfilet.
Er det ganske almindelig bagepapir du bruger?
Venlig hilsen Ulla Haugaard
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
En airfryer er en dejlig maskine, og den er glad for. Men man skal huske, at det selvfølgelig også er en ekstra maskine, der også fylder lidt 🙂
Bortset fra det kan den bestemt anbefales.
Ja, det er helt almindeligt bagepapir, og generelt kan man bruge de samme ting i en airfryer, som du kan i din ovn.
God fornøjelse - og spørg endelig hvis der er mere du er i tvivl om.
Alt det bedste
Holger