Sådan laver du sprøde og nemme kyllingelår i Airfryer. Den perfekte opskrift på kyllingelår med marinade, der nemt steges i din Airfryer.
Kyllingelår i Airfryer er en populær ret, som nærmest allerede er blevet en klassiker.
Her får du min opskrift, hvor kyllingelårene smøres med en lækker marinade, som du nemt rører sammen.
Se også: Er Airfryer billigere i strøm end ovn?
Du skal bruge otte kyllingeunderlår, hvor der er beregnet to til hver person. Er I meget sultne kan der laves flere, men så skal du lave dem i to hold.
Her kan der lægges sølvpapir over det første hold kyllingelår, så de holdes lune mens du tilbereder resten.
Se også: Alle mine opskrifter til Airfryer
Bruger du frosne kyllingelår skal de have lidt længere tid i Airfryeren.
Opskrift på kyllingelår i Airfryer
Ingredienser
- 8 kyllingelår underlår
- 1 spiseskefuld tomatketchup
- 1 spiseskefuld soja
- 1 spiseskefuld akaciehonning
- 1 spiseskefuld olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kyllingelår i Airfryer starter du med, at lægge kyllingelårene på risten i din Airfryer. Jeg bruger en Philips XXL Airfryer, hvor jeg har plads til otte stk. Fordel lårene godt på risten.
- Luk skuffen og steg nu kyllingelårene i 20 minutter ved 180 grader.
- Imens tomatketchup sammen med soja, akaciehonning og olie til en lægger marinade.
- Efter de 20 minutter pensles kyllingelårene med marinaden. Krydr også med salt og peber.
- Luk skuffen til, og giv nu kyllingelårene yderligere 5 minutter ved 180 grader, og nu er de helt perfekte.
Næringsindhold
Tips
De sprøde kyllingelår i Airfryer kan serveres straks, men de er altså varme. Så pas på du ikke brænder dig på marinade og kød.
Du kan også lade kyllingelårene hvile 10 minutter inden servering.
Kan serveres sammen med timiankartofler og en sund råkostsalat.
Se også: Bacon i Airfryer - sprøde baconskiver på 10 min.
Chris
Giver du hverken marinade eller krydderier til kyllingelårene før de første 20 min. stegning? Så ligger den krydrede smag jo kun som en tynd skal omkring en meget fersk kyllingesmag?
Holger Rørby Madsen
Hej Chris
Du kan sagtens pensle fra starten, men jeg synes de smager lige så godt sådan her. Har testet begge dele.
Ved at vente med marinaden får du til gengæld en mere "stegt" smag i kødet.
Alt det bedste
Holger