Perlebygsalat med æble er en lækker og nem salat med perlebyg, der først koges møre. Vendes med blandt andet æble, avocado, grønkål og en dijondressing.
Perlebygsalat med æble er en lækker grundsalat, der altid kan bruges som tilbehør. Og den går til de fleste retter med kød.
Om det så er til en hjemmelavet frikadelle, en stegt kylling eller okseculotte, så er en perlebygsalat altså god. Den kan fint afløse både kartofler og ris.
Her har jeg lavet perlebygsalaten med blandt andet grønkål, og det nemmeste er selvfølgelig at købe kålen færdigsnittet. Og ellers må du selv i gang med den skarpe kniv.
Der er også lidt rucola, æble og avocado i salaten, plus selvfølgelig masser af perlebyg.
Som altid skal du huske, at mængden på ingredienserne er vejledende, så kom bare lidt mere eller mindre grønkål - eller lav din perlebygsalat præcist som du vil have den.
Her er blot min grundopskrift på den, og den håber jeg du bliver glad for.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer i stedet for eksempelvis kartofler eller ris. Har du en rest i overskud, skal du bruge den som frokost dagen efter.
Se også hvordan du laver en bygotto med græskar.
Ingredienser til perlebygsalat med æble
150 gram perlebyg
50 gram rucola
100 gram fintsnittet grønkål
1 stort æble
1 avocado
Dijondressing
5 spiseskefulde olie
1 stor teskefuld dijonsennep
2 spiseskefulde citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Perlebyg vejes af og kommes i en sigte. Skylles under den kolde hane, hvorefter du koger perlebyggen som anvist på pakken. Kogetiden kan variere en del, men kog den mør og lad den dryppe af i sigten efterfølgende.
- Rucola og fintsnittet grønkål kommes i et fad. Æblet deles i kvarte, kernehuset skæres fra og æblet snittes i små tern. Kommes ved salaten.
- Avocado skrælles - se her hvordan du nemt skræller en avocado. Stenen tages ud og avocadoen skæres ligeledes i små tern, der kommes i fadet.
- Olien, her har jeg anvendt en olivenolie, piskes sammen med dijonsennep og citronsaft, så dressingen er blank. Kom eventuelt lidt mere olie. Smag dressingen til med salt og peber.
- Fordel de afdryppede og kogte perlebyg over salaten og vend den sammen til en rigtig perlebygsalat. Dryp dressingen over og så er den klar til servering.
Servering
Den færdige perlebygsalat med æble serveres straks som tilbehør.
Se også hvordan du laver en lækker perlespelt med spidskål - den er altså go'!
Comments
No Comments