Her er min opskrift på perlebyg med grønkål. En nem og sund salat, der også laves med avocado og æble, og det hele vendes i en lækker dressing.
Opskriften på perlebyg med grønkål er beregnet som en salat til fire personer.
Som altid kan du sagtens justere de enkelte ingredienser.
Ingredienser til perlebyg med grønkål
125 gram perlebyg
100 gram grønkål
1 lille romainesalat
1 æble
1 avocado
Dressing
4 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld sennep
En smule sukker
Saften af en halv citron
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Perlebyg skylles og koges som anvist på pakken. Køles lidt af.
- Grønkål skylles og hakkes fint - eller købt en færdigsnittet grønkål, det er også ok. Kommes i et fad eller salatskål.
- Romainesalat hakkes groft, mens avocado og æble skæres i små tern. Kommes ved grønkålen og vendes rundt.
- Rør dressingen godt sammen, smag til med salt og friskkværnet peber, og hæld den over salaten.
- Tilsæt perlebyg og vend din salat med perlebyg med grønkål rundt, så dressing og smag fordeles. Brug gerne fingrene til. det.
Perlebyg med salat er en nem dressing, som jeg holder utrolig meget af.
Den serveres straks som tilbehør til mange forskellige slags retter, og jeg bruger den blandt andet til stegt kylling.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: