• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat

Perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat

perlebygsalat med blomkål
4.4 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
325
SHARES
FacebookMessenger325PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. august 2023 - Udgivet: 23. august 2023

Opskriften på perlebygsalat med blomkål er beregnet som lækkert tilbehør til fire personer.

Den er sund, nem og hurtig at lave, og så er den god at servere til mange retter.

Du kan også prøve de her opskrifter:

  • Nem perlebygsalat med æble og avocado
  • Perlebyg med grønkål, avocado og æble - en sund salat
  • Salat med perlespelt, tomat, agurk og peberfrugt

Opskrift

perlebygsalat med blomkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Perlebygsalat med blomkål

4.38 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på perlebygsalat med blomkål. En sund og lækker salat med perlebyg, blomkål, spinat, rucola og en nem citrondressing.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 271
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g perlebyg
  • 1 lille blomkål
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Perlebyg skylles og koges som anvist på pakken. Kogetiden kan variere, og du kan med fordel også tilsætte en bouillonterning til kogevandet. Lad den kogte perlebyg trække 10 minutter efter kogning.
  2. Fjern eventuelle blade på blomkålen, og skær derefter kålen i 2-3 centimeter tykke skiver. Pyt med at kålen smuldre lidt. Skær eventuelt noget af stokken fra, og læg blomkålsskiverne (og mindre stykker blomkål) på en bageplade med bagepapir. Dryppes med lidt olie, krydres med salt og peber og bages cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft. Det er kræs i en perlebygsalat.
  3. Forårsløg skæres i mindre stykker og kommes i en skål sammen med den kogte perlebyg.
  4. Den bagte blomkål brækkes ud i mindre stykker, som kommes i skålen, og du tilsætter også en håndfuld babyspinat og rucola.
  5. Dryp en god sjat olivenolie over sammen med saften af en citron, og krydr med salt og peber.
  6. Vend perlebygsalaten forsigtigt rundt og så er den klar til servering. nemt, sundt og godt.

Næringsindhold

Kalorier: 271kcalKulhydrater: 46gProtein: 7gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 617mgKalium: 486mgKostfibre: 11gSukker: 3gVitamin A: 1018IUVitamin C: 52mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg bruger perlebygsalat med blomkål til alt fra laks i ovn til helstegt kylling og frikadeller. Du kan søge opskrifterne frem ved at bruge søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    februar 14, 2024 at 12:02 pm

    Køles perlebyg og blomkål ned inden den blandes og serveres?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required