Her får du min opskrift på perlebygsalat med blomkål. En sund og lækker salat med perlebyg, blomkål, spinat, rucola og en nem citrondressing.
Opskriften på perlebygsalat med blomkål er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på perlebygsalat med blomkål
Ingredienser
- 200 gram perlebyg
- 1 lille blomkål
- 1 bundt forårsløg
- 1 håndfuld rucola
- 1 håndfuld babyspinat
- 1 citron
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Perlebyg skylles og koges som anvist på pakken. Kogetiden kan variere, og du kan med fordel også tilsætte en bouillonterning til kogevandet. Lad den kogte perlebyg trække 10 minutter efter kogning.
- Fjern eventuelle blade på blomkålen, og skær derefter kålen i 2-3 centimeter tykke skiver. Pyt med at kålen smuldre lidt. Skær eventuelt noget af stokken fra, og læg blomkålsskiverne (og mindre stykker blomkål) på en bageplade med bagepapir. Dryppes med lidt olie, krydres med salt og peber og bages cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft. Det er kræs i en perlebygsalat.
- Forårsløg skæres i mindre stykker og kommes i en skål sammen med den kogte perlebyg.
- Den bagte blomkål brækkes ud i mindre stykker, som kommes i skålen, og du tilsætter også en håndfuld babyspinat og rucola.
- Dryp en god sjat olivenolie over sammen med saften af en citron, og krydr med salt og peber.
- Vend perlebygsalaten forsigtigt rundt og så er den klar til servering. nemt, sundt og godt.
Næringsindhold
Tips
Jeg bruger perlebygsalat med blomkål til alt fra laks i ovn til helstegt kylling og frikadeller.
Se også mine opskrifter på