Her får du min opskrift på salat med perlespelt, der er en nem og lækker salat. Den er god som tilbehør til mange retter med kød.
Salat med perlespelt er en både mættende og sund salat, der kan bruges som tilbehør til alt fra frikadeller til koteletter. Eller en mørbrad i ovn.
Om kogning af perlespelt
Du skal selvfølgelig anvende perlespelt til salaten. Det er nok ikke den store overraskelse, men der er forskel på hvor længe du skal koge perlespelten.
Faktisk kan kogetiden variere helt fra 15 minutter og op til 35 minutter, så kig lige på pakken og kog perlespelten som anvist.
Dem jeg har brugt her skulle have 20 minutter, og det er de økologiske fra Skærtoft Mølle i Sønderjylland, men alle andre typer perlespelt kan anvendes.
Inden du kommer perlespelten i gryden, skal du skylle den under rindende vand. Det fjerner støv og snavs fra kornene, og dermed undgår du at de skummer op under kogningen.
Nogle minutter inden du når den anbefalede kogetid, kan du lige smage på dem. Dermed sikrer du dig den rigtige konsistens på den kogte perlespelt, som eg synes skal have et lille bid.
Opskriften er beregnet som tilbehør til personer.
Opskrift på salat med perlespelt
3 deciliter perlespelt
5 deciliter vand
1 bouillonterning
200 gram cherrytomater
1 gul peberfrugt
En halv agurk
1 bundt persille
5 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
Lidt salt
Sådan laver du salat med perlespelt
- Skyl perlespelt i en sigte og kog den derefter som anvist på pakken. Her er det tre deciliter perlespelt i fem deciliter vand, som er tilsat en bouillonterning.
- Lad den færdigkogte perlespelt dryppe af.
- Cherrytomater halveres og peberfrugten skæres i mindre stykker.
- Agurk snittes i små tern, mens persillen hakkes fint.
- Saml perlespelt med grøntsager og persille i en skål eller et fad.
- Rør olivenolie sammen med citronsaft og kom også lidt salt ved.
- Vend salaten med dressingen, og servér straks.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på bulgursalat og couscous salat. Prøv også de nemme blomkålsris.