Prøv lige disse lækre koteletter med bacon, hvor saftige koteletter omvikles med skiver af bacon. God til både pande og grill. Med forslag til tilbehør.
Koteletter med bacon er en luksus udgave af den klassiske danske kotelet, og de smager forrygende godt.
Køb gode koteletter hos din slagter eller i supermarkedet, og bank dem let flade.
Derefter vikler du skiver af bacon rundt om - og det er altså ret nemt.
Her har jeg stegt baconkoteletterne på panden - men prøv også at komme dem på grillen, hvor de grilles ved direkte varme.
Husk at smøre grillristen godt, så baconen ikke hænger fast.
Opskrift på koteletter med bacon
Koteletter med bacon - de lækre baconkoteletter
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- timian - frisk
- 12 skiver bacon
- smør og olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Koteletterne bankes let med håndroden, så de bliver nogenlunde lige tykke. Dermed steges de ensartet. Anvender du koteletter med ben, skal du fjerne benet, så der kun er kød tilbage.
- Pluk nogle blade frisk timian, og fordel dem på hver side af koteletterne, som også får en smule salt på begge sider.
- Vikl nu tre skiver bacon rundt om hver kotelet, og stik enderne ind under en skive bacon, så baconskiverne ikke flapper op under stegningen.
- Varm en pande godt op og kom en god klat smør og lidt olie på. Spar ikke for meget på fedtstoffet, da det så er så svært at stege dine koteletter med bacon ordentligt.
- Stegetiden er ca. 5 minutter på hver side, men det afhænger selvfølgelig af hvor tykke koteletterne er. Brun først baconkoteletterne et minuts tid på hver side ved høj varme, hvorefter du skruer lidt ned og steger færdig. Husk at vende koteletterne forsigtigt, så baconen bliver siddende på.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lav gerne noget sundt tilbehør til de lækre koteletter med bacon.
Kog eventuelt 200 gram perlespelt som anvist på pakken, og vend det med en halv agurk i tern og en rød peberfrugt i tern. Super godt og nemt.
Prøv også at servere bagt blomkål eller broccolifritter til baconkoteletterne.
Alexandra
Skal timian ind under bacon eller bare på panden?
Mvh
Bente
Ser sgu lækker ud. Har prøvet det er mums. 😁😁😁
Holger Rørby Madsen
Tak, Bente - det er dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger
Anne
Det skal prøves en dag 🥰