Her får du min opskrift på teriyaki svinemørbrad, der steges i grill eller på pande. En lækker og asiatisk inspireret mørbrad med teriyaki.
Sådan laver du den perfekte teriyaki svinemørbrad, der både er mør, sticky og saftig.
En skøn opskrift med asiatisk inspiration, og du kan vælge at stege mørbraden på din grill eller en almindelig pande. Begge dele bliver godt.
Se også: Svinemørbrad stegt som vildt
Vil du grille svinemørbraden, kan du med fordel benytte en grillplade, men du kan også grille den direkte på risten. Vær dog opmærksom på, at noget af teriyaki saucen vil dryppe ned.
For nogle er en svinemørbrad nok til fire personer, men er I meget glade for kød skal du lave to. Og der er teriyaki nok til to svinemørbrad i opskriften.
Opskrift på teriyaki svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
- 1 portion teriyaki se og følg opskrift i linket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til teriyaki svinemørbrad starter du med, at lave en portion teriyaki. Det er meget nemt og du følger blot linket under ingredienser.
- Afpuds svinemørbraden ved at skære sølvsene og fedt fra. Eller bed din slagter om det - han er god til det.
- Grill: Her lægges mørbraden på den varme grill, og gerne en grillplade. Pensles med den hjemmelavede teriyaki. Stegetiden er i alt ca. 12 minutter, hvor du vender mørbraden med 1-2 minutters mellemrum. Pensles hver gang med teriyaki.
- På pande steges mørbraden ved en god varme, og også her er stegetiden ca. 12 minutter. Pensles i starten og hver gang den vendes.
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte teriyaki svinemørbrad krydres med lidt salt og friskkværnet peber, og den må gerne lige hvile i 10 minutter inden udskæring.
Skæres derefter ud i mindre skiver, og du kan servere den sammen med mine timiankartofler og edamamesalat med tomat.
Se også: Svinemørbrad på grill med stegetid og kernetemperatur
Hanne Birthe Hoffmann
Jeg er virkelig ked af det. Det er for svært, at finde og printe, selv om jeg er logget ind, og betaler hver måned.
Madmusen
Kan retten fryses og være lige så mør og god? Jeg laver mad til mine forældre. Sådan de bare skal tage lidt op ad fryseren hver dag.