Her er min opskrift på en simpel edamamesalat med tomat, agurk, peberfrugt og æble. Vendes med en god dressing, og er lækker som tilbehør.
Edamamesalat med tomat er en virkelig lækker og sund salat med edamamebønner og andet godt.
Jeg har lavet salaten med frosne edamamebønner, der lige overhældes med kogende vand, og dertil kommer tomater, agurk, peberfrugt og æble.
Se også: Wok med edamamebønner og kylling
Mængden behøver du ikke tage så bogstavelig, men brug hvad du synes. Jeg mener dog den smager bedst, når mængden af edamamebønner og øvrige ingredienser er nogenlunde ens.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på edamamesalat med tomat
Ingredienser
- 150 gram edamamebønner
- 150 gram rød peberfrugt skåret i små tern
- 150 gram agurk skåret i små tern
- 150 gram æble skåret i små tern
- 150 gram tomater små, halveres
- 1 håndfuld persille
- 50 gram mandler hakkes groft
Dressing
- 2 spiseskefuld olivenolie
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 1 teskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til edamamesalat med tomat og agurk starter du med at gøre alle ingredienserne klar. De frosne edamamebønner kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad stå et minut, hæld bønnerne i en sigte og kom koldt vand over. Så er de klar.
- Peberfrugt, agurk og æble skæres i mindre tern, mens de små tomater blot halveres.
- Kom det hele i en skål sammen med hakket persille, og vend forsigtigt rundt.
- Ingredienserne til dressing kommes i en lille skål, hvor det røres godt sammen. Smag til.
- Kom dressingen ned til din edamamesalat med tomat og øvrige ingredienser, og vend det rundt.
- Anret smukt på et fad eller lignende. Hak mandler groft og drys dem over salaten.
Næringsindhold
Tips
Så er din edamamesalat med tomat og dressing klar til servering.
Salaten er sund, og den passer perfekt til alt fra svinemørbrad i ovn til kylling og mange andre retter.
Faktisk kan du vende stykker af stegt kyllingebryst i salaten, og så har du et helt måltid.
Se også: Salat med edamamebønner, spidskål og æbler
Comments
No Comments